ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ευχαριστεί τον Στιβ Μπάνον για τις υπηρεσίες του με ένα μήνυμα στο Twitter

Ο Τραμπ ευχαριστεί τον Στιβ Μπάνον για τις υπηρεσίες του με ένα μήνυμα στο Twitter
REUTERS/Carlos Barria

Με ένα μήνυμα στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ευχαριστεί τον πρώην σύμβουλο της αμερικανικής προεδρίας Στιβ Μπάνον, ο οποίος απολύθηκε την Παρασκευή, για τις υπηρεσίες του.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Στιβ Μπάνον για τις υπηρεσίες του. Συμμετείχε στην εκστρατεία μου κατά τη διάρκεια του αγώνα μου εναντίον της Χίλαρι Κλίντον - ήταν υπέροχο!», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό ο Τραμπ.

Η απόλυση του έφερε μεγάλη σύγχυση στον Λευκό Οίκο. Όπως είχε μεταδώσει το CNNi μια μέρα νωρίτερα, ο πλανητάρχης φαίνεται να εξαγριώθηκε με τον Μπάνον όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του αναφέρθηκε στη διαμάχη που ξέσπασε με τη Βόρεια Κορέα και τόνισε ότι θα προβεί σε αλλαγές στο προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών. Τότε ο Στιβ Μπάνον είχε πει:

Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση, ξεχάστε το. Μέχρι να μου λύσει κάποιος το μέρος εκείνο της εξίσωσης που λέει ότι δεν θα πεθάνουν δέκα εκατομμύρια άνθρωποι στη Σεουλ στα πρώτα 30 λεπτά από τη χρήση συμβατικών όπλων, δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάτε, δεν υπάρχει στρατιωτική λύση εδώ.

Σημειώνεται πως ο 63χρονος Μπάνον είναι πρώην αξιωματικός του αμερικανικού Ναυτικού, επενδυτής της Goldman Sachs και κινηματογραφικός παραγωγός.

Η απομάκρυνσή του έρχεται μόλις επτά μήνες από την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα στελέχη του Λευκού Οίκου και ως ο άνθρωπος πίσω από την «εθνικιστική» ιδεολογία του Αμερικανού προέδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ