ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν την Βαρκελώνη

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν την Βαρκελώνη
El Pais

Τρεις ημέρες έπειτα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην καρδιά της Βαρκελώνης και ενώ όλη η Ευρώπη έχει τεθεί σε συναγερμό, η ισπανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των τζιχαντιστών που αιματοκύλησαν τη χώρα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις ενώ σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα El Español, εκτός από τη Ράμπλα, οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να χτυπήσουν και στο λιμάνι της πόλης αλλά και στην Sagrada Familia, τον ναό που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών, καθώς μόνο το 2016 τον επισκέφθηκαν 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Όμως τα σχέδιά τους άλλαξε η έκρηξη στο σπίτι στο χωριό Αλκανάρ. Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν πάνω από 20 φιάλες βουτανίου και η εκρηκτική ύλη TATP, γνωστή και ως «μητέρα του σατανά», εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εκρήξεων που προκαλεί.

Οι πέντε νεκροί τρομοκράτες

Σύμφωνα με την El Pais αυτοί είναι οι πέντε τρομοκράτες της επίθεσης στην Καμπρίλς:

Μούσα Ουκαμπίρ, 17 ετών: Σχεδίασε την επίθεση με τον μικρότερο αδελφό του Ντρις

Μοχάμεντ Χικάμι, 24 ετών: Συμμετείχε στην ενοικίαση των οχημάτων

Ομάρ Χικάμι: Ο μικρότερος δελφός του Μοχάμεντ

Σαϊντ Αάλα, 19 ετών: Η πιστωτική του κάρτα βρέθηκε στο εγκαταλελειμμένο φορτηγό στην Καμπρίλς

Xoυσεϊν Αμπουγιακούμπ: Ο αδελφός του οδηγού του λευκού βαν

1234

(Πηγή: El Pais)

Παράλληλα η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ατόμων που εμπλέκονται στις επιθέσεις, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο οδηγός του βαν που σκόρπισε το θάνατο στην Λα Ράμπλα, ο οποίος σύμφωνα με την καταλανική αστυνομία ονομάζεται Γιούνες Αμπουγιααγκούμπ. Δεν αποκλείεται όμως το ενδεχόμενο τα τρία αυτά άτομα να σκοτώθηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ.

Αναζητούνται

Γιουσέφ Αάλα: Φέρεται να ταξίδεψε μαζί με τον Μοχάμεντ Χικάμι, τον Δεκέμβριο του 2016 στη Ζυρίχη.

Αμντελμπακί Ες Σάτι

Γιουνές Αμπουγιααγκούμπ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ