ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Βαρκελώνη: Νεκρό το αγνοούμενο 7χρονο αγόρι από την Αυστραλία

Επίθεση Βαρκελώνη: Νεκρό το αγνοούμενο 7χρονο αγόρι από την Αυστραλία
Facebook/Reuters

Ο Τζούλιαν Κάντμαν, Βρετανοαυστραλός που είχε δηλωθεί εξαφανισμένος μια μέρα μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη επιβεβαιώθηκε πως είναι ένα από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της Πέμπτης που σόκαρε την Ευρώπη.

«Η οικογένεια του Τζούλιαν Κάντμαν μας είπε ότι δυστυχώς είναι ένα από τα θύματα της επίθεσης και μας ζήτησε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στο να διαδοθούν τα νέα (της εξαφάνισής του). Σε αυτές τις πολύ δύσκολες και επίπονες στιγμές συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια και τους φίλους του Τζούλιαν. Ας αναπαυθεί η ψυχή του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τμήμα αγνοουμένων της Ισπανίας, όπως αναφέρει το Russia Today.

Ο μικρός Τζούλιαν είχε χωριστεί από την μητέρα του, Τζουμαρί, λίγα λεπτά αφότου το λευκό βαν έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου στη Λας Ράμπλας, στη Βαρκελώνη, σκοτώνοντας 13 άτομα. Η οικογένειά του δήλωσε την εξαφάνιση του παιδιού στις Αρχές και το ενδιαφέρον που έδειξε ο κόσμος μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν τεράστιο, με την φωτογραφία του μικρού να αναδημοσιεύεται από τους χρήστες.

Λίγες μέρες μετά την επίθεση, ακόμα επικρατούσε σύγχυση για τον εάν ήταν ένα από τα θύματα ωστόσο η σoρός του ταυτοποιήθηκε το Σάββατο από τον πατέρα ο οποίος ταξίδεψε εσπευσμένα από την Αυστραλία.

Η μητέρα του παιδιού βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο και αναρρώνει καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στην τρομοκρατική επίθεση, που έχει αναλάβει το αυτοαποκαλούμενο ισλαμικό κράτος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, βρισκόταν στην Βαρκελώνη μαζί με τον Τζούλιαν για τον γάμο της ανιψιάς της.

43592F4000000578 4801744 image a 33 1503052343143

(Πηγή: Twitter)

«Καθώς απολάμβανε τα αξιοθέατα στη Βαρκελώνη με τη μητέρα του, πήραν με θλιβερό τρόπο τον Τζούλιαν μακριά μας» τονίζει η οικογένειά του σε μια ανακοίνωση που διένειμε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του παιδιού.

«Είχε τόση ενέργεια, ήταν αστείος, με χιούμορ, έφερνε πάντα το χαμόγελο στα πρόσωπά μας» επισημαίνεται.

Υπήρξαμε τόσο ευλογημένοι που τον είχαμε στις ζωές μας και θα θυμόμαστε το χαμόγελό του κρατώντας ζωντανή τη μνήμη του στις καρδιές μας.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών επιβεβαίωσαν επίσης με ανάρτησή τους στο Twitter ότι ταυτοποίησαν, μεταξύ των 14 νεκρών των δύο επιθέσεων στην Καταλονία, άλλα δύο θύματα, ιταλικής και βελγικής υπηκοότητας, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Έπειτα από αυτές τις ταυτοποιήσεις, ο αριθμός των θυμάτων που αναγνωρίστηκαν επισήμως από τις αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν τις οικογένειές τους, ανέρχεται σε 12: τέσσερα είναι ισπανικής υπηκοότητας, δύο πορτογαλικής, δύο ιταλικής, ένα αμερικανικής, ένα ισπανοαργεντίνικης, ένα βελγικής και ένα βρετανοαυστραλικής.

Μεταξύ των Ισπανών που σκοτώθηκαν βρίσκεται κι ένα αγοράκι 3 ετών.

Εκ των 126 τραυματιών και από τις δύο επιθέσεις, οι 51 παραμένουν υπό νοσηλεία σήμερα, σύμφωνα με τον πρόσφατο απολογισμό της τοπικής κυβέρνησης. Δέκα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και 13 σε σοβαρή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ