ΚΟΣΜΟΣ

Κάθε όνομα και μία ιστορία που συγκινεί: Οι νεκροί της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη

Κάθε όνομα και μία ιστορία που συγκινεί: Οι νεκροί της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη
REUTERS/Susana Vera

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται τα ονόματα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση στη Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη, όταν ένα λευκό βαν έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πολίτες που απολάμβαναν την απογευματινή τους βόλτα.

Κάθε όνομα και μία ιστορία που προκαλεί συγκίνηση, πόνο και αναπάντητα ερωτήματα για τον άδικο χαμό.

Ο επτάχρονος Julian Cadman είναι το τελευταίο επιβεβαιωμένο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης. Ο μικρός είχε χωριστεί από την μητέρα του, Τζουμαρί, λίγα λεπτά αφότου το λευκό βαν έπεσε πάνω στο πλήθος. Η οικογένειά του βρέθηκε στη Ισπανία για έναν οικογενειακό γάμο. Η μητέρα του τραυματίστηκε στην επίθεση και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της στο νοσοκομείο είπε στους νοσηλευτές ότι δεν ξέρει που βρίσκεται ο γιος της, σύμφωνα με όσα είπε ο Francisco Jimenez, συντονιστής της SOS Desaparecidos, μίας κερδοσκοπικής οργάνωσης που ενημερώνει τα Μέσα για τους αγνοούμενους.

Μία γυναίκα από την Ισπανία αναγνωρίστηκε επίσης την Κυριακή ως ένα από τα θύματα της επίθεσης. Πρόκειται για την Pepita Codina, κάτοικο της πόλης Sant Hipolit de Voltrega. Η κόρη της Elisabet, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Λίγα πράγματα μπορούμε να πούμε αυτές τις δύσκολες στιγμές και κυρίως για αυτή την οικογένεια. Ελπίζουμε στην ταχεία ανάρρωση της Elisabet και στην γρήγορη επιστροφή τη στο σπίτι της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι αρχές της Αργεντινής ανέφεραν επίσης ότι μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Λας Ράμπλας. Πρόκειται για την 40χρονη Silvina Alejandra Pereyra που τα τελευταία δέκα χρόνια ζούσε στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής.

«Η κυβέρνηση της Αργεντινής εκφράζει τη λύπη της για τον πόνο που νιώθουν τα μέλη της οικογένειας και οι αγαπημένοι της Silvina Alejandra Pereyra» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Οι Αμερικανοί που έπεσαν νεκροί από τα πυρά των τζιχαντιστών

us

(Πηγή: CNNi)

Ο Jared Tucker ήταν ένα από τα θύματα της επίθεσης στη Λας Ράμπλας, όπως είπε ο πατέρας του. Επίσης μία γυναίκα έχασε τη ζωή της κατά την επίθεση στην Καμπρλίς.

Η ιστορία του Jared είναι συγκλονιστική καθώς βρισκόταν στην Ισπανία για να γιορτάσει την επέτειο του γάμου του μαζί με την σύζυγό του.

«Δεν γνωρίζαμε κάτι, μέχρι σήμερα το πρωί που η σύζυγός του Heidi κλήθηκε στο προξενείο και της έδειξαν φωτογραφίες του Jared» ανέφερε ο πατέρας του στο KGO.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο γιος του ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλον τον κόσμο και ότι έτσι θέλει να τον θυμούνται.

«Δεν μπορώ να προσδιορίσω τα συναισθήματά μου. Είμαι θυμωμένος και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε ότι έγινε. Η γυναίκα μου βρίσκεται σε κατάσταση σοκ» πρόσθεσε.

Νεκρός ένας Καναδός, τέσσερις οι τραυματίες

canada

(Πηγή: CNNi)

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένας Καναδός, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Τζάστον Τριντό.

«Θα ενωθούμε με την Ισπανία και με όλες τις χώρες του κόσμου για να θρηνήσουμε για το χαμό τόσων αθώων ανθρώπων» δήλωσε ο Τριντό.

Μία αξιωματικός της αστυνομίας του Βανκούβερ δήλωσε ότι ο πατέρας της, Ian Moore Wilson έπεσε νεκρός στη Λας Ράμπλας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του με τη σύζυγό του, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες.

«Ήταν συμπονετικός, γενναιόδωρος, περιπετειώδης» είπε η κόρη του Fiona Wilson. Οι γονείς της ήταν μαζί 53 χρόνια.

Σημειώνεται ότι τα ονόματα των άλλων τριών ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Οι τρεις νεκροί Ιταλοί

italy

(Πηγή: CNNi)

Ο Bruno Gulotta , ο Luca Russo και η 80χρονη Carmen Lopardo από την Ιταλία έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στη Βαρκελώνη.

Ο Gulotta ήταν στην Ισπανία για διακοπές με τη σύντροφό Martina και τα δύο τους παιδιά, τον 5χρονο Alessandro και την λίγων μηνών κόρη τους Aria, όπως δήλωσε ο εργοδότης του.

«Οι τρομοκράτες σκότωσαν τον φίλο και συνάδελφό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εργοδότης του Roberto Buonanno και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι μία ημέρα πένθους».

Ο Russo ήταν μηχανικός και βρέθηκε στην Ισπανία για τις καλοκαιρινές διακοπές του με την κοπέλα του, Marta Scomazzon, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και μία 74χρονη από την Λισαβόνα και η 20χρονη εγγονή της. Τα ονόματά τους δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα.

«Έφθασαν στην Ισπανία και πήγαν για μία σύντομη βόλτα. Η γιαγιά είχε προγραμματίσει ένα πάρτι για τα γενέθλιά της τις επόμενες ημέρες» ανέφερε ο γραμματέας της Πορτογαλίας Jose Luis Carneiro.

Επίσης, αξιωματούχοι της βελγικής πόλης Tongeren ανέφεραν ότι ένας κάτοικος, ο Elke Vanbockrijck σκοτώθηκε στη Βαρκελώνη. Οι κάτοικοι της πόλης έφτιαξαν ένα μνημείο για να τιμήσουν την μνήμη του αλλά και όλων των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

Names of Barcelona victims continue to emerge, By Aimee Lewis and James Masters, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ