ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο οδηγός του βαν που αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη

Συνελήφθη ο οδηγός του βαν που αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη
Spanish Interior Ministry/Handout via REUTERS

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην πόλη Σουμπιράτ, δυτικά της Βαρκελώνης, με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης να μιλούν για τη σύλληψη του καταζητούμενου οδηγού του βαν που έσπειρε το θάνατο στη Λα Ράμπλα την περασμένη εβδομάδα, όμως η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν το επιβεβαιώνει. Άλλες πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, αναφέρουν ότι ένας άνδρας τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά στη συγκεκριμένη πόλη.

Η ισπανική αστυνομία σε tweet της νωρίτερα έκανε λόγο για «περιστατικό» που ήταν σε εξέλιξη στην πόλη Σουμπιρατς, 10 χιλιόμετρα μακριά, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Πολλά ισπανικά μέσα μεταδίδουν ότι ένας άνδρας που έφερε ζώνη εκρηκτικών έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στην πόλη Σουμπιρατς.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πρόκειται για τον 22χρονο Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο οποίος κατά τη διαφυγή του από το σημείο της επίθεσης στη Λα Ράμπλα, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, σκότωσε ακόμη έναν άνθρωπο προκειμένου να του πάρει το όχημα και να το χρησιμοποιήσει για να απομακρυνθεί.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Αμπουγιακούμπ πήρε το αυτοκίνητο, έπεσε πάνω σε αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα με τον νεκρό στο εσωτερικό του.

Η αστυνομία καταζητούσε τον Αμπουγιακούμπ τον μοναδικό από τους 12 υπόπτους που διέφευγε και οι έρευνες για τον εντοπισμό του είχαν επεκταθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με την αστυνομία να τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνος κι ενδέχεται να είναι και οπλισμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ