ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ο οδηγός του βαν που αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη

Νεκρός ο οδηγός του βαν που αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη
Spanish Interior Ministry/Handout via REUTERS

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε το απόγευμα της Δευτέρας ο καταζητούμενος οδηγός του βαν που έσπειρε το θάνατο την περασμένη εβδομάδα στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που έφερε ζώνη εκρηκτικών, σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε στην πόλη Σούμπιρατς, δυτικά της Βαρκελώνης.

Σε tweet της η ισπανική αστυνομία δημοσιεύει τις φωτογραφίες του 22χρονου Γιουνές Αμπουγιακούμπ, σημειώνοντας πως ο συγκεκριμένος άνδρας έπεσε νεκρός ενώ φώναζε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia, μια κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε τις αρχές για τον ύποπτο.

Το Σουμπιράτς είναι μια μικρή κοινότητα στο Αλτ Πενεδές, στην επαρχία της Βαρκελώνης, σε απόσταση μια ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη της Βαρκελώνης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ζώνη που φορούσε ο ύποπτος ήταν πραγματικά παγιδευμένη με εκρηκτικά ή αν ήταν ψεύτικη, όπως εκείνες που φορούσαν οι τρομοκράτες που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Καμπρίλς. Χρησιμοποιούν ένα ρομπότ προκειμένου να πλησιάσουν με ασφάλεια στον ύποπτο.

Ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ, φέρεται να ήταν εκείνος που οδήγησε το βαν πάνω στο πλήθος στη Λα Ράμπλα, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους, ενώ κατά τη διαφυγή του από το σημείο της επίθεσης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ακόμη έναν άνθρωπο προκειμένου να του πάρει το όχημα και να το χρησιμοποιήσει για να απομακρυνθεί.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Αμπουγιακούμπ πήρε το αυτοκίνητο, έπεσε πάνω σε αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα με τον νεκρό στο εσωτερικό του.

Η αστυνομία καταζητούσε τον Αμπουγιακούμπ τον μοναδικό από τους 12 υπόπτους που διέφευγε και οι έρευνες για τον εντοπισμό του είχαν επεκταθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με την αστυνομία να τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνος κι ενδέχεται να είναι και οπλισμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ