ΚΟΣΜΟΣ

Το Πακιστάν απαντά στον Τραμπ επιβεβαιώνοντας ότι επιθυμεί ειρήνη στο Αφγανιστάν

Το Πακιστάν απαντά στον Τραμπ επιβεβαιώνοντας ότι επιθυμεί ειρήνη στο Αφγανιστάν
REUTERS/ BAZ RATNER

Το Πακιστάν, το οποίο κατηγόρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι παρέχει καταφύγιο σε ομάδες ανταρτών που αποσταθεροποιούν το γειτονικό του Αφγανιστάν, απάντησε την Τρίτη επιβεβαιώνοντας την «επιθυμία του για την επικράτηση της ειρήνης στο Αφγανιστάν».

Σε μια ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε «τη συνεχή επιθυμία του Πακιστάν να εργαστεί με τη διεθνή κοινότητα με στόχο την εξάλειψη της απειλής της τρομοκρατίας».

Ο υπουργός Χαουάτζα Μουχαμάντ Ασίφ «επανέλαβε την προσδοκία του Πακιστάν και την επιθυμία του για ειρήνη και σταθερότητα στο Αφγανιστάν» σε μια συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Ισλαμαμπάντ με επίκεντρο τη στρατηγική του Τραμπ στο Αφγανιστάν.

Σε μια ομιλία που εκφώνησε χθες το βράδυ, ο Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε το σενάριο της σύντομης απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, ανοίγοντας τον δρόμο στην αποστολή ενισχύσεων και εντείνοντας τις πιέσεις προς το Πακιστάν που κατηγορείται ότι είναι «καταφύγιο» για τους «πράκτορες του χάους».

«Το Πακιστάν κέρδισε πολλά όταν συνεργάστηκε με τις δυνάμεις μας στο Αφγανιστάν. Έχει πολλά να χάσει συνεχίζοντας να παρέχει καταφύγιο σε τρομοκράτες» επισήμανε ο Τραμπ. «Αυτό πρέπει να αλλάξει και αυτό θα αλλάξει αμέσως!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ