ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία αλλάζει της ισορροπίες: Κατασκευάζουν drone «κυνηγό-καταστροφέων» που θα ανησυχήσει τις ΗΠΑ

Η Ρωσία αλλάζει της ισορροπίες: Κατασκευάζουν drone «κυνηγό-καταστροφέων» που θα ανησυχήσει τις ΗΠΑ
Φωτογραφία αρχείου: EPA/PETER STEFFEN

Ο ρωσικός κατασκευαστής οχημάτων Kronstadt Group εργάζεται πυρετωδώς για την ανάπτυξη ενός drone που θα ενισχύσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια», δήλωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης Armiya-2017 ο επικεφαλής της Kronstadt, Armen Isakian στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο σκάφος, με την κωδική ονομασία Orien E, θα ανήκει στην κατηγορία των «κυνηγών-καταστροφέων» (hunter-killer) και μεταξύ των εντυπωσιακών χαρακτηριστικών του θα έχει τη δυνατότητα διαρκούς πτήσης 24 ωρών, γεγονός που το φέρνει στην ίδια κλάση με τον MQ-9 Reaper των ΗΠΑ.

Οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιδιώκουν να εκσυγχρονίσουν μεγάλα τμήματα του στρατού και να ενσωματώσουν πιο αυτοματοποιημένο εξοπλισμό μέχρι το 2020. Ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, Viktor Bondarev, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε πίσω» σε σχέση με άλλες χώρες στο πρόγραμμα μας.

«Όλος ο κόσμος αναπτύσσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη», είχε δήλωσει ο Bondarev κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίδειξη MAKS τον Ιούλιο, όπου αποκαλύφθηκε το Orion-E.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ