ΚΟΣΜΟΣ

Η συγνώμη της συζύγου του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών για την επίδειξη πλούτου

Η συγνώμη της συζύγου του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών για την επίδειξη πλούτου
REUTERS/Saul Loeb/Pool/File Photo

Ο «πόλεμος» που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φόντο την επίδειξη πλούτου της συζύγου του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Στιβ Μνούτσιν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Κεντάκι, μια πολιτεία με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά φτώχειας, την ανάγκασε να ζητήσει συγνώμη.

«Ζητώ συγνώμη για την χθεσινή ανάρτησή μου στα social media, αλλά και την αντίδρασή μου στα σχόλια που προκάλεσε. Ήταν ανάρμοστη», αναφέρει η Λουίζ Λίντον σε δημόσια δήλωσή της, ενώ διέγραψε και το επίμαχο post από τον λογαριασμό της.

Υπενθυμίζεται ότι η 36χρονη ανέβασε χθες σε λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία της τη στιγμή που αποβιβάζεται από κυβερνητικό αεροσκάφος, λίγο μετά την προσγείωσή του στο Κεντάκι, συνοδεύοντας τον σύζυγό της, Στιβ Μνούτσιν, σε επαγγελματικό ταξίδι.

Η Σκωτζέζικης καταγωγής ηθοποιός, συνοδεύει την ανάρτησή της με μια σειρά από hashtags με αναφορές στην πανάκριβη γκαρνταρόμπα της, αποτελούμενη από ρούχα διάσημων οίκων μόδας.

Άμεσα αντέδρασε η 45χρονη Τζένι Μίλερ, η οποία σχολίασε κάτω από το post της Λίντον:

«Είμαι πανευτυχής που μπορέσαμε να χρηματοδοτήσουμε τη μικρή σας απόδραση. #αξιοθρήνητο».

Κι αν το αρχικό post της Λίντον προκάλεσε μια φορά αντιδράσεις, η απάντησή της στο σχόλιο της 45χρονης Αμερικανίδας ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ένας διαδικτυακός «πόλεμος».

«Αχ! Πιστεύατε ότι ήταν ένα ιδιωτικό ταξίδι;! Υπέροχο! Πιστεύετε ότι η αμερικανική κυβέρνηση πλήρωσε το μήνα του μέλιτός μας ή κάποιο προσωπικό ταξίδι;! Lololol», έγραψε η σύζυγος του αμερικανού υπουργού και συνέχισε: «μήπως έχετε συμβάλει περισσότερο στην ανάπτυξη της οικονομίας από ότι εγώ και ο σύζυγός; Είτε επειδή είστε μισθωτή που καταβάλλει τους φόρους της ή με το να θυσιάζεστε για την πατρίδα σας; Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι εμείς πληρώνουμε περισσότερους φόρους σε ένα μόνο μονοήμερο ταξίδι μας απ' όσους έχετε πληρώσει εσείς ποτέ», ενώ κλείνοντας το σχόλιο-απάντηση στην Μίλερ, την προέτρεψε να «χαλαρώσει» και της ευχήθηκε να έχει ένα ευχάριστο απόγευμα.

Βέβαια το ίδιο απόγευμα το επίμαχο post διαγράφηκε από τον λογαριασμό της Λίντον, ο οποίος έγινε αμέσως και «ιδιωτικός», που σημαίνει πως δεν έχουν πλέον όλοι πρόσβαση σε αυτόν.

Εξαιρετικά προσβεβλημένη δηλώνει η Μίλερ

Η 45χρονη αμερικανίδα, που ήρθε σε δημόσια αντιπαράθεση με την σύζυγο του Στιβ Μνούτσιν μίλησε στο CNNi για το περιστατικό, δηλώνοντας πως είναι εξαιρετικά προσβεβλημένη.

«Πήγε σε μια Πολιτεία όπου ένας στους πέντε ζει σε συνθήκες φτώχειας και πολλά παιδιά δεν ξέρουν πότε θα είναι σε θέση να φάνε το επόμενο γεύμα τους. Αντί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους με κάποιον τρόπο, επέλεξε να κάνει επίδειξη των εξωπραγματικά ακριβών ρούχων της. Είναι λυπηρό αυτό το γεγονός», τόνισε η Μίλερ.

Μόλις ξέσπασε η θύελλα, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών έσπευσε να ξεκαθαρίζει πως οι Μνούτσιν θα πληρώσουν το κόστος του ταξιδιού της Λίντον, γεγονός που φαίνεται πως ικανοποίησε την Μίλερ, η οποία μετά το σχόλιό της είδε τους ακολούθους της στο Instagram να... πολλαπλασιάζονται.

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Λίντον βρίσκεται στο ... μάτι του κυκλώνα, καθώς ένα βιβλίο που εξέδωσε πέρυσι με θέμα ένα ταξίδι της στη Ζάμπια κατακρίθηκε ότι περιλαμβάνει ανακρίβειες και παραπλανητικά στοιχεία για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ