ΚΟΣΜΟΣ

Οι τρεις τζιχαντιστές ψωνίζουν σε σούπερ μάρκετ λίγες ώρες πριν από την επίθεση στο Καμπρίλς (vid)

Οι τρεις τζιχαντιστές ψωνίζουν σε σούπερ μάρκετ λίγες ώρες πριν από την επίθεση στο Καμπρίλς (vid)

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας που απεικονίζει τις κινήσεις των τριών τζιχαντιστών πριν από την επίθεση στην πόλη Καμπρίλς, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Λίγες ώρες πριν ο συνεργός τους Γιουνές Αμπουγιακούμπ, οδηγώντας ένα λευκό βαν, σκορπίσει το θάνατο στη λεωφόρο Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη και οι ίδιοι θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους να επιτεθούν σε τουρίστες στην πόλη Καμπρίλς, οι νεαροί τρομοκράτες εμφανίζονται να ψωνίζουν σε σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με την EL Pais, ο Μούσα Ουκαμπίρ, ο Μοχάμεντ Χισαμί και ο Χουσείν Αμπουγιακούμπ, σταμάτησαν σε σούπερ μάρκετ επί της εθνικής οδού προκειμένου να αγοράσουν έναν αναπτήρα.

Την ίδια ώρα, «πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στις γαλλικές αρχές η πληροφορία ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές στο Καμπρίλς βρισκόταν στην περιοχή του Παρισιού στις 11 και 12 Αυγούστου, μία εβδομάδα πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη.

«Οι πρώτες έρευνες μας επέτρεψαν να καθορίσουμε ότι το όχημα, ένα Audi A3, που χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες (...) βρισκόταν στη Γαλλία, ιδίως στην περιοχή του Παρισιού, στις 11 και 12 Αυγούστου», ανέφερε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Όπως εξήγησε, δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί οι λόγοι αυτής της επίσκεψης: «γιατί βρίσκονταν εκεί, μήπως έκαναν αναγνώριση (χώρων), μήπως για να παραλάβουν αντικείμενα, μήπως για να συναντηθούν με κάποιους;», διερωτήθηκε.

«Στο αυτοκίνητο, τις ημέρες που παρέμεινε στη Γαλλία, επέβαιναν δύο ή τρία πρόσωπα. Διέμειναν σε ένα ξενοδοχείο στο Μαλακόφ, νότια του Παρισιού, κι επισκέφθηκαν ορισμένες τοποθεσίες», είπε ο Μολέν, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Όμως, όπως υπογράμμισε, «κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτήν την ώρα ότι αυτό το ταξίδι-αστραπή έγινε για να αγοράσουν μια φωτογραφική μηχανή από τη Fnac», τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ