ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: 31 χρόνια μετά επανέρχεται ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα με αφορμή τη δολοφονία της δημοσιογράφου

Δανία: 31 χρόνια μετά επανέρχεται ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα με αφορμή τη δολοφονία της δημοσιογράφου
Facebook

Μνήμες από ένα στυγερό έγκλημα που παρέμεινε ανεξιχνίαστο ξύπνησαν έπειτα από τον εντοπισμό της σορού της άτυχης Σουηδής δημοσιογράφου στον κόλπο της Κοπεγχάγης.

Η σορός της 30χρονης Κιμ Γουόλ η οποία επέβαινε σε υποβρύχιο που βυθίστηκε στη Δανία, βρέθηκε ακρωτηριασμένη στη θάλασσα, με τον εκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του υποβρυχίου, Πίτερ Μάντσεν να ισχυρίζεται ότι ο ίδιος την έριξε στο νερό αφού προηγουμένως σκοτώθηκε εξαιτίας ενός ατυχήματος.

Οι αρχές ωστόσο δεν έκαναν πιστευτούς τους ισχυρισμούς του και κάνουν λόγο για ένα άγριο έγκλημα καθώς το πτώμα έφερε σημάδια κακοποίησης. Όπως όλα δείχνουν ο δράστης προσπάθησε να αφαιρέσει τον αέρα από το σώμα της 30χρονης ώστε να βυθιστεί ενώ έδεσε και ένα μεταλλικό βαρύ αντικείμενο πάνω του.

 97315427 mediaitem97315426

Ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα πριν από 31 χρόνια

Πριν από 31 χρόνια, το 1986, οι Αρχές της Δανίας είχαν βρεθεί μπροστά στο ίδιο θέαμα. Στα ίδια νερά είχαν εντοπιστεί τα μέλη μιας Γιαπωνέζας τουρίστριας, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί όπως ακριβώς έγινε και με την Κιμ Γουόλ.

Η σρος της 22χρονης Καζούκο Τογιονάγκα είχε κακοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που χρειάστηκαν οκτώ μήνες για να ανακαλύψουν οι αρχές τα μέλη της.

Η υπόθεση παρέμεινε ανεξιχνίαστη όλα αυτά τα χρόνια. Οι ομοιότητές της όμως με το θάνατο της δημοσιογράφου είναι ορατές.

«Εντοπίσαμε μια παρόμοια υπόθεση από το 1986, όταν ο κορμός και τα άκρα μιας Γιαπωνέζας τουρίστριας βρέθηκαν στο λιμάνι της Κοπεγχάγης. Εξετάζουμε τις ομοιότητες που υπάρχουν», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο ερευνητής της αστυνομίας Γιενς Μόελερ Τζένσεν.

Σημειώνεται ότι το 1986 ο εκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του υποβρυχίου, Πίτερ Μάντσεν ήταν 15 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ