ΚΟΣΜΟΣ

Ο Δήμαρχος Βενετίας προειδοποιεί και προκαλεί: Θα πυροβολήσουμε όποιον φωνάξει «Αλλάχ Ακμπάρ»

Ο Δήμαρχος Βενετίας προειδοποιεί και προκαλεί: Θα πυροβολήσουμε όποιον φωνάξει «Αλλάχ Ακμπάρ»
Facebook/Brugnaro Sindaco

Σφοδρή κριτική έχει προκαλέσει η δήλωση του δημάρχου της Βενετίας, Λουΐτζι Μπρουγκνάρο ο οποίος, μιλώντας σε συνδιάσκεψη στο Ρίμινι, είπε ότι αν ακουστεί κάποιος να φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ» στην πλατεία Αγίου Μάρκου, θα δεχθεί αμέσως τα αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Times, ο δήμαρχος είπε ότι η Βενετία είναι πιο ασφαλής από τη Βαρκελώνη, όπου έγινε η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση με βαν στην Λας Ράμπλας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «αντίθετα με τη Βαρκελώνη, όπου δεν είχαν μέτρα προστασίας, εμείς είμαστε σε επαγρύπνηση. Αν κάποιος τρέξει στην πλατεία Αγίου Μάρκου ουρλιάζοντας “Αλλάχ Ακμπάρ” θα τον εξουδετερώσουμε. Ένα χρόνο πριν είπα μετά από τέσσερα βήματα, τώρα μετά από τρία. Θα το πω στα βενετικά: “Ghe Sparemo” (θα τον πυροβολήσουμε)» είπε ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος ανήκει στη δεξιά παράταξη.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη σύλληψη τεσσάρων φερόμενων τζιχαντιστών τον Μάρτιο, που σχεδίαζαν να ανατινάξουν τη γέφυρα του Ριάλτο. Όπως πρόθεσε, «ήθελαν να πάνε στον Αλλάχ. Αλλά θα τους στείλουμε κατευθείαν σε αυτόν πριν καταφέρουν να προκαλέσουν ζημιά».

Λίγο αργότερα κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο φαινόταν ο αριστερός δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, να τρέχει προς τον Μπρουγκνάρο μετά την ομιλία του, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» και γελώντας.

Ο ίδιος, λίγο αργότερα ζήτησε συγνώμη μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, λέγοντας πως δεν ήθελε να προσβάλει τη μουσουλμανική κοινότητα, κοροϊδεύοντας τη θρησκεία της, ούτε να διακωμωδήσει τα γεγονότα του τελευταίου καιρού, αλλά να δείξει ότι κρατά αποστάσεις από τις θέσεις του Μπρουγκνάρο, ο οποίος έχει πει ότι αποστρέφεται τα περί πολιτικής ορθότητας και ζητά ναυτικό μπλόκο για να εμποδίζονται να φτάσουν στην Ιταλία οι μετανάστες από τη βόρεια Αφρική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ