ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στο κέντρο του Κιέβου - Δύο τραυματίες

Έκρηξη στο κέντρο του Κιέβου - Δύο τραυματίες
REUTERS/Stringer

Έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο του Κιέβου σήμερα, κατά τους εορτασμούς της ημέρας Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. 

Άγνωστο αντικείμενο εξερράγη στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι αστυνομικές αρχές έλαβαν αναφορές για έκρηξη στην οδό Hrushevskyi. Ένας άνδρας και μια γυναίκα έχουν τραυματιστεί λόγω της έκρηξης, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας. To τοπικό τηλεοπτικό κανάλι 112 μετέδωσε πλάνα μιας γυναίκας να κείτεται στο δρόμο που βρίσκεται κοντά σε κυβερνητικά κτίρια.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, επισκέπτεται σήμερα την Ουκρανία και βρίσκεται στην πρωτεύουσα για τους εορτασμούς της Ημέρας Ανεξαρτησίας. Νωρίτερα είχε επικρίνει τη Ρωσία για την «προσάρτηση της Κριμαίας» αλλά και τη «στρατιωτική επέμβαση προς στήριξη των αυτονομιστών της Ανατολικής Ουκρανίας».

«Η πιο πιθανή υπόθεση είναι να πρόκειται για πράξη 'χουλιγκανισμού'», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας, η Ολένα Γκουιρλίανσκα.

Ο όρος «χουλιγκανισμός» χρησιμοποιείται στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης κυρίως για τα επεισόδια και τη διασάλευση της δημόσιας τάξης.

Η έκρηξη αυτή σημειώθηκε ενώ η Ουκρανία γιορτάζει την 26η επέτειο της ανεξαρτησίας της από τη Σοβιετική Ένωση.

Στο πλευρό του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, ο Τζιμ Μάτις παρακολούθησε στη διάρκεια του πρωινού μια στρατιωτική παρέλαση στο Κίεβο, στην οποία συμμετείχαν για πρώτη φορά αμερικανοί στρατιώτες.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν η έκρηξη σχετίζεται με την επίσκεψη του Μάτις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ