ΚΟΣΜΟΣ

Νοσοκόμα από την Μασαχουσέτη η νικήτρια του 750 εκατομμυρίων δολαρίων Powerball!

Νοσοκόμα από την Μασαχουσέτη η νικήτρια του 750 εκατομμυρίων δολαρίων Powerball!
Massachusetts State Lottery/Handout via REUTERS

H 53χρονη Μέιβις Γουάντσικ, νοσοκόμα από το Τσίκοπι της Μασαχουσέτης είναι η μεγάλη και μοναδική νικήτρια του τζακ-ποτ του αμερικανικού λόττο, αφού με έναν απλό λαχνό κέρδισε περισσότερα από 750 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία Powerball.

Σημειώνεται πως αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό όλων των εποχών που έχει μοιράσει το παιχνίδι σε έναν τυχερό.

Η νικήτρια, εμφανίστηκε το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου για να διεκδικήσει το βραβείο της. "Ήθελα να τελειώνω μ' αυτό και μετά όλοι να με αφήσουν ήσυχη", δήλωσε η γυναίκα που έχει δύο παιδιά, μια κόρη ηλικίας 31 ετών και έναν 26χρονο γιο. Τα τελευταία 32 χρόνια η Γουάντσικ εργαζόταν σε ένα νοσοκομείο στο Σπρίνγκφιλντ. "Τους τηλεφώνησα και τους είπα ότι δεν θα ξαναπάω", είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια ανέφερε πως έμαθε ότι κέρδισε όταν μια συνάδελφός της τής είπε να κοιτάξει τον λαχνό της την ώρα που σχολούσε από τη δουλειά της. "Της είπα: ξέρω ότι δεν θα είμαι εγώ, είναι όνειρο θερινής νυκτός", είπε, προσθέτοντας ότι "έπαθε σοκ" όταν κατάλαβε ότι κρατούσε στα χέρια της το... μαγικό χαρτάκι.

Ο τυχερός λαχνός πουλήθηκε σε ένα παντοπωλείο στο Τσίκοπι, που απέχει περίπου 145 χιλιόμετρα από τη Βοστώνη. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος σκοπεύει να δωρίσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα το βραβείο των 50.000 δολαρίων που θα λάβει επειδή πούλησε το νικηφόρο δελτίο.

Η Γουάντσικ αποφάσισε να σταματήσει να δουλεύει αλλά δεν διευκρίνισε πώς θα ξοδέψει τα πολλά εκατομμύρια που έχει πλέον στη διάθεσή της.

Ενδεικτικό της τύχης της είναι πως οι πιθανότητες να έχει ένας λαχνός και τους έξι αριθμούς που κερδίζουν είναι μία στα 292,2 εκατομμύρια. Από τις 10 Ιουνίου, όταν ένας άνδρας από την Καλιφόρνια κέρδισε 447,8 εκατομμύρια, δεν είχε βρεθεί νικητής στις κληρώσεις του Powerball.

Το Powerball παίζεται σε 44 πολιτείες καθώς και στην Ουάσινγκτον, το Πουέρτο Ρίκο, και τις Παρθένους Νήσους της Αμερικής. Οι κληρώσεις γίνονται δύο φορές την εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ