ΚΟΣΜΟΣ

To Twitter τρολάρει και γελοιοποιεί τον τζιχαντιστή που εξαπολύει απειλές κατά της Ισπανίας

To Twitter τρολάρει και γελοιοποιεί τον τζιχαντιστή που εξαπολύει απειλές κατά της Ισπανίας
Twitter

Ένας μαχητής του ISIS κατέληξε να γίνει περίγελως του Twitter, αφού μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εκτοξεύει ανατριχιαστικές απειλές για νέες επιθέσεις εναντίον της Ισπανίας, οι ισπανοί χρήστες των social media, δεν κατάφεραν να τον πάρουν στα σοβαρά

Ο μαχητής του ISIS έγινε meme, σε διάφορες παραλλαγές, που κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα συζήτησης.

Σε ένα από αυτά, φαίνεται ο γενειοφόρος τζιχαντιστής να έχει το ρόλο blogger του YouTube και να ζητά από τους θεατές να κάνουν εγγραφή στο κανάλι του. Σε άλλο, φαίνεται να ραπάρει:
«Όταν με δεις, ξέρω πως θα αρχίσεις να τρέμεις», λέει ο μαχητής ενώ πίσω ακούγεται μια διασκευή του Πορτορικανού ράπερ Bad Bunny, στο τραγούδι "Tu No Metes Cabra" («Δεν με τρομάζεις»).

Στο αυθεντικό βίντεο, ο τζιχαντιστής λέει ότι το Ισλαμικό Κράτος θα εκδικηθεί τους Μουσουλμάνους που σκοτώθηκαν κατά την ισπανική Ιερά Εξέταση, τον 15o αιώνα και ότι θα ξαναχτίσει την "Al Andalus," δηλαδή την περιοχή που κατείχαν οι Μουσουλμάνοι και περιλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στις 17 και 18 Αυγούστου, στη Καταλονία.

Ένα από τα πιο δημοφιλή memes με τον τζιχαντιστή, φέρει τον τίτλο "El Cordobes" και αναφέρεται στην κατακραυγή που ξεσήκωσε, πριν από ένα χρόνο, ο Τζέιμι Όλιβερ, ο βρετανός σεφ, όταν έφτιαξε μια παέγια, στην οποία πρόσθεσε μύδια και λουκάνικο τσορίθο.

«Η αυθεντική παέγια φτιάχνεται ΧΩΡΙΣ θαλασσινά», φαίνεται να λέει ο τζιχαντιστής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ