ΚΟΣΜΟΣ

Νέο Μεξικό: Άνδρας άνοιξε πυρ μέσα σε βιβλιοθήκη - Δύο νεκροί (pic&vid)

Νέο Μεξικό: Άνδρας άνοιξε πυρ μέσα σε βιβλιοθήκη - Δύο νεκροί (pic&vid)
EASTERN NEW MEXICO NEWS

Δύο άτομα σκοτώθηκαν και τέσσερα τραυματίστηκαν τη Δευτέρα, μετά από πυρά σε βιβλιοθήκη στην μικρή πόλη Κλόβις της δυτικής πολιτείας του Νέου Μεξικού, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Μια μάρτυρας είπε στην τοπική εφημερίδα The Eastern New Mexico News ότι βρισκόταν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κλόβις-Κάρτερ με τον γιό της όταν μπήκε ένας άντρας και "άρχισε να πυροβολεί" στον αέρα. «Έγιναν όλο τόσο γρήγορα», είπε, και «το βάλαμε στα πόδια αμέσως. Η τσάντα μου είναι ακόμα εκεί μέσα».

Ο ιστότοπος της εφημερίδας έδειχνε φωτογραφίες με οπλισμένους αστυνομικούς να πλησιάζουν τη βιβλιοθήκη, έναν νεαρό άντρα να οδηγείται μακριά από τη βιβλιοθήκη από αστυνομικό και μια γυναίκα, που φαινόταν να έχει τραυματιστεί, να μεταφέρεται σε ασθενοφόρο.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο δράστης συνελήφθη. Η εκπρόσωπος του νοσοκομειακού ομίλου στον οποίο μεταφέρθηκαν οι τραυματίες αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για την κατάσταση των θυμάτων.

article library1 0828

Η σύλληψη του φερόμενου ως δράστη - Πηγή: NEW MEXICO NEWS

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία είχε περικυκλώσει το κτίριο της βιβλιοθήκης για πάνω από μία ώρα.

Το Κλόβις, μια κυρίως αγροτική κοινότητα με 40.000 κατοίκους, βρίσκεται περίπου 306 χλμ ανατολικά της Αλμπουκέρκι κοντά στα σύνορα με το Τέξας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ