ΚΟΣΜΟΣ

Καμπούλ: Νεκροί και τραυματίες από βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχτηκε κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Καμπούλ: Νεκροί και τραυματίες από βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχτηκε κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ
REUTERS/Omar Sobhani

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωής τους και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από τράπεζα που βρίσκεται στην Καμπούλ, κοντά στην αυστηρά φρουρούμενη πρεσβεία των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας και μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά στην είσοδο ενός υποκαταστήματος της Kabul Bank.

Την στιγμή της έκρηξης βρίσκονταν μπροστά από την τράπεζα πολλοί υπάλληλοι ασφαλείας, οι οποίοι περίμεναν για να εισπράξουν τον μισθό τους ενόψει της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής των μουσουλμάνων, της Έΐντ Αλ-Άντχα, στο τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Γουαχίντ Μαγρόχ.

Ο δρόμος όπου βρίσκεται η τράπεζα είναι εμπορικός και οδηγεί στην πλατεία Μασούντ, κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στην διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας.

Σημειώνεται πως η έκρηξη σημειώθηκε λίγες μέρες μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη περισσότερων αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ