ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Το Ιράν κατασκευάζει πυραύλους σε Συρία και Λίβανο

Ισραήλ: Το Ιράν κατασκευάζει πυραύλους σε Συρία και Λίβανο
REUTERS/Ronen Zvulun

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου στα πλαίσια της συνάντησής του με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, κατηγόρησε το Ιράν πως κατασκευάζει εγκαταστάσεις στη Συρία και τον Λίβανο για την παραγωγή πυραύλων Κρουζ με στόχο να τους χρησιμοποιήσει εναντίον του Ισραήλ.

Ειδικότερα, ο Νετανιάχου επισήμανε πως το Ιράν μετατρέπει τη Συρία σε «μια βάση στρατιωτικών ενισχύσεων στο πλαίσιο του δηλωμένου στόχου του να εξαλείψει το Ισραήλ».

Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως το Ιράν «επίσης κατασκευάζει εγκαταστάσεις για την παραγωγή πυραύλων Κρουζ με αυτό τον σκοπό, τόσο στη Συρία όσο και στον Λίβανο. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να δεχθεί το Ισραήλ. Αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να δεχθεί ο ΟΗΕ».

Σημειώνεται πως αυτές οι κατηγορίες έρχονται δύο εβδομάδες αφού ένα ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε δορυφορικές εικόνες, οι οποίες σύμφωνα με το ίδιο δείχνουν μια εγκατάσταση που κατασκευάζει η Τεχεράνη στη βορειοδυτική Συρία.

Την Τετάρτη, ο Νετανιάχου στη διάρκεια συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να δράσει μονομερώς για να αποφύγει την επέκταση της ιρανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το Ιράν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ