ΚΟΣΜΟΣ

Η μετρημένη ζωή του πολυεκατομμυριούχου πίσω από το Game of Thrones

Η μετρημένη ζωή του πολυεκατομμυριούχου πίσω από το Game of Thrones
REUTERS/Robert Galbraith/File Photo

Ο άνθρωπος πίσω από το Game of Thrones, ο συγγραφέας του Τζορτζ Ρέιμοντ Ρίτσαρντ Μάρτιν, μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ενός δικτύου αξίας 65 εκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο ανήκουν τα δικαιώματα από διάφορα προϊόντα που σχετίζονται με τα βιβλία του και την τηλεοπτική σειρά, ωστόσο, δεν ξεχνά τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και ζει μια μετρημένη ζωή.

Ο Μάρτιν γεννήθηκε στο Μπαγιόν του Νιου Τζέρσεϊ, το 1948. Γονείς του η Μάργκαρετ και πατέρας του ένας λιμενεργάτης, ο Ρέιμοντ Μάρτιν. Όλοι μαζί ζούσαν σε σπίτι οικογένειας χαμηλών εισοδημάτων, και δεν είχαν ούτε αυτοκίνητο κάτι, που στις ΗΠΑ θεωρείται αδιανόητο.

Έτσι για να ξεφύγει από αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βίωνε και να κερδίσει χρήματα άρχισε από μικρός, να γράφει ιστορίες τις οποίες πουλούσε στα παιδάκια της γειτονιάς. Ιστορίες για τέρατα και μυθικούς κόσμους στους οποίους οι κάτοικοι ήταν χελώνες. Ο ίδιος διάβαζε μανιωδώς κόμικς. Μάλιστα, καταβρόχθιζε τα κόμικς της Marvel.

Το «Game of Thrones», πρώτο βιβλίο της σειράς «A Song of Ice and Fire», εκδόθηκε το 1996. Μάλιστα με την επιτυχία αυτής της σειράς μυθιστορημάτων φαντασίας ο ίδιος κέρδισε το παρατσούκλι «Ο Αμερικανός Τόλκιεν». Το 2011, η σειρά προσαρμόστηκε για την τηλεόραση από την HBO.

Ο Μάρτιν κερδίζει 15 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από δικαιώματα της τηλεοπτικής σειράς στην HBO και άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από τα δικαιώματα των βιβλίων του και παρόλα αυτά συνεχίζει να ζει σε ένα από τα δύο σπίτια του, στη Σάντα Φε: δύο μικρά σπίτια, πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

Μάλιστα, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του το παλιό Mazda του, και προτιμά τα ντόπια φαγάδικα.Φήμες λένε ότι αν τον συναντήσετε σε κάποιο πάρτι, μην του ζητήσετε να σας υπογράψει βιβλίο ή να σας μιλήσει για το «Game of Thrones». Έχει κάνεις σαφές στο Livejournal του, ότι προτιμά να τον κεράσετε ένα ποτό!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ