ΚΟΣΜΟΣ

Καταθέτει στη Γερουσία για τις σχέσεις του με τη Ρωσία ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ

Καταθέτει στη Γερουσία για τις σχέσεις του με τη Ρωσία ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ
EPA/FRANCIS R. MALASIG

Ενώπιον της επιτροπής που εξετάζει τις πιθανές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας, δέχθηκε να καταθέσει ο μεγαλύτερος γιος του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Η Δικαστική Επιτροπή της Γερουσίας ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ Τζούνιορ, 39 ετών, δέχθηκε να καταθέσει ενώπιόν της κεκλεισμένων των θυρών σε μια ημερομηνία που δεν έχει οριστεί ακόμη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ δέχθηκε επίσης να παραδώσει τα έγγραφα που του ζήτησε η Επιτροπή, όπως ανέφεραν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρός της Τσακ Γκράσλεϊ και η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Νταϊάν Φαϊνστάιν σε κοινή τους ανακοίνωση.

Υπό παρόμοιες συνθήκες είχε καταθέσει και ο γαμπρός του Τραμπ, ο Τζάρεντ Κούσνερ, τον Ιούλιο για τις σχέσεις του με τη Ρωσία πριν και μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016 ενώπιον των επιτροπών Πληροφοριών της Βουλής Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

Υπενθυμίζεται πως ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου Τραμπ βρέθηκε στο στόχαστρο της έρευνας μετά την αποκάλυψη ότι είχε συναντήσει μια δικηγόρο της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία ενδεχομένως να διέθετε επιβαρυντικές πληροφορίες για την Δημοκρατική αντίπαλο του πατέρα του, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με emails που έδωσε ο ίδιος στην δημοσιότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ