ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Αστυνομικός - ήρωας απομάκρυνε με γυμνά χέρια βόμβα 10 κιλών για να σώσει 400 μαθητές (vid)

Ινδία: Αστυνομικός - ήρωας απομάκρυνε με γυμνά χέρια βόμβα 10 κιλών για να σώσει 400 μαθητές (vid)
ANI 

Ένας αστυνομικός στην Ινδία έγινε ήρωας όταν μάζεψε μια βόμβα 10 κιλών που βρήκε στην αυλή σχολείου και άρχισε να τρέχει προκειμένου να προστατεύσει 400 παιδιά.

Το περιστατικό έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Αμπχισέκ Πατέλ άρπαξε τη βόμβα με γυμνά χέρια και έτρεξε μακριά ώστε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τραυματισμού κάποιου από τα παιδιά του σχολείου, που βρίσκεται στην πόλη Χιτόρα της κεντρικής Ινδίας.

Ο 40χρονος αστυνομικός πήρε την απόφαση αυτή όταν έγινε γνωστό πως δεν υπήρχε διαθέσιμη μονάδα πυροτεχνουργών για να μεταβεί στο σημείο.

Σύμφωνα με το Hindu Times, η βόμβα εξουδετερώθηκε αργότερα από άνδρες του στρατού. Για την γενναιότητα του, έλαβε επαίνους από τους ανωτέρους του ενώ του δόθηκε ως ανταμοιβή και το ποσό των 651 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στα τοπικά μέσα:

Από τη στιγμή που επρόκειτο για περιστατικό σε κατοικημένη περιοχή και μάλιστα σε σχολείο, ο μοναδικός στόχος μου ήταν να μεταφέρω την βόμβα όσο το δυνατό πιο μακριά. Είχαμε μάθει κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μας ότι η βόμβα αυτή μπορούσε να προκαλέσει ζημιά σε ακτίνα 500 μέτρων. Ήταν επικίνδυνο αυτό που έκανα και μπορούσα να χάσω τη ζωή μου. Το έκανα για να σώσω τις ζωές εκατοντάδων παιδιών που βρίσκονται στο σχολείο.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο σημείο ή αν βρέθηκε εκεί από ατύχημα, ωστόσο η αστυνομία θεωρεί ότι η βόμβα προέρχεται από ένα στρατόπεδο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ