ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ζευγάρι σκότωσε 22χρονη έγκυο για να κλέψει το νεογέννητο μωρό της

ΗΠΑ: Ζευγάρι σκότωσε 22χρονη έγκυο για να κλέψει το νεογέννητο μωρό της

Θα μπορούσε να είναι σενάριο μίας χολιγουντιανής ταινίας, όμως αποτελεί άλλη μία τραγική είδηση που έχει σοκάρει την αμερικανική κοινή γνώμη: Ένα ζευγάρι, σκοτώνει με βάναυσο τρόπο μία νεαρή γυναίκα στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ, με σκοπό να κλέψει το νεογέννητο μωρό της.

Όλα ξεκίνησαν στις 19 Αυγούστου, όταν χάθηκαν τα ίχνη της 22χρονης Σαβάνα, η οποία ήταν οκτώ μηνών έγκυος. Λίγες ημέρες αργότερα, έπειτα από εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας, η σορός της εντοπίστηκε μέσα σε μία πλαστική σακούλα, σφηνωμένη πίσω από τον κορμό ενός δέντρου. Η αστυνομία απέδωσε το θάνατό της σε ανθρωποκτονία και ξεκίνησαν οι προσπάθειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

1

(Πηγή: COURTESY FARGO POLICE DEPARTMENT)

Οι δολοφόνοι

Τα στοιχεία και οι έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς στη σύλληψη του 32χρονου Ουίλιαμ και της 38χρονης Μπρουκ, οι οποίοι είναι ζευγάρι. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία οι δύο συλληφθέντες δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις για το γεγονός ότι στο διαμέρισμά τους βρέθηκε ένα νεογέννητο μωρό. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό η άτυχη 22χρονη, λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί είχε επισκεφθεί το ζευγάρι.

Οι αντιθέσεις

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν σε αντιφάσεις προσπαθώντας να εξηγήσουν στους αστυνομικούς πως βρέθηκε το νεογέννητο σπίτι τους. Η 38χρονη ανέφερε ότι η άτυχη κοπέλα πήγε στο διαμέρισμά τους και εκείνη της έδειξε πώς να προκαλέσει πρόωρα τον τοκετό. Δύο ημέρες αργότερα, όπως ισχυρίστηκε η ίδια, η Σαβάνα επέστρεψε στο διαμέρισμα και της έδωσε το μωρό.

Μάλιστα η ίδια παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την 22χρονη «ώστε να της πάρει το παιδί».

2

(Πηγή: COURTESY FARGO POLICE DEPARTMENT)

Από την πλευρά του ο 32χρονος κατέθεσε ότι επιστρέφοντας στο σπίτι του από τη δουλειά βρήκε την 38χρονη να καθαρίζει αίμα από το μπάνιο. Στη συνέχεια του έδειξε ένα μωρό.

«Αυτό είναι το μωρό μας, αυτή είναι η οικογένειά μας», φέρεται να του είπε η 38χρονη.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι πέταξε σε κάδους απορριμμάτων πετσέτες και παπούτσια που είχαν γεμίσει με αίμα.

3

(Πηγή: COURTESY FARGO POLICE DEPARTMENT

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατος της 22χρονης αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο δεν διευκρινίζεται πως ήρθε στον κόσμο το μωρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ