ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Γιατροί τσακώνονται ενώ η έγκυος βρίσκεται στο χειρουργικό κρεβάτι (vid)

Ινδία: Γιατροί τσακώνονται ενώ η έγκυος βρίσκεται στο χειρουργικό κρεβάτι (vid)

Οργή έχει προκαλέσει το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμο στο οποίο απεικονίζονται δύο γιατροί να τσακώνονται κατά τη διάρκεια ενός τοκετού. Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο Umaid της Ινδίας και η δημοσιοποίησή του είχε ως αποτέλεσμα την παύση των γιατρών από τα καθήκοντά τους.

Η έγκυος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο για καισαρική, όμως ο καυγάς μεταξύ του μαιευτήρα και του αναισθησιολόγου καθυστέρησε τη διαδικασία, γεγονός που ευτυχώς, δεν είχε μοιραία κατάληξη για την γυναίκα και το μωρό της.

Πολλά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι το μωρό πέθανε κατά τον τοκετό, είδηση την οποία διέψευσε ο επιθεωρητής του νοσοκομείου, Ranjana Desai στο BBC: «Μόλις είδα το βίντεο διέταξα να γίνει εσωτερική έρευνα. Τα ΜΜΕ ήδη έγραφαν ότι το μωρό δεν τα κατάφερε. Όμως πρόκειται για ένα άλλο μωρό, μίας γυναίκας που βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο».

Αιτία για την λογομαχία των γιατρών μπροστά στην ετοιμόγεννη γυναίκα ήταν αν είχε φάει ή όχι πριν γίνει η νάρκωση για να μπει στο χειρουργείο.

Εκτός από την εσωτερική έρευνα για το τι συνέβη κατά τον τοκετό, το νοσοκομείο διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος βρίσκεται πίσω από τη διαρροή του βίντεο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ