ΚΟΣΜΟΣ

Συντετριμμένοι οι συγγενείς των θυμάτων στο Χιούστον – Δεν έχουν βίζα για να πάνε στις ΗΠΑ

Συντετριμμένοι οι συγγενείς των θυμάτων στο Χιούστον – Δεν έχουν βίζα για να πάνε στις ΗΠΑ
REUTERS/ Rick Wilking

Συντετριμμένοι δηλώνουν οι συγγενείς της οικογένειας Σαλντιβάρ, έξι μέλη της οποίας βρήκαν φρικτό θάνατο στο Χιούστον όταν το φορτηγάκι τους παρασύρθηκε από τα νερά, καθώς δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα για να θρηνήσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Παράλληλα άσκησαν κριτική στις αμερικανικές αρχές επειδή δεν είχαν εκκενώσει την πόλη πριν την πλήξει η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.

Τα μέλη της βαθύτατα θρησκευόμενης οικογένειας συγκεντρώθηκαν σε ένα σπίτι στο Μοντερέι του Μεξικού, για να τελέσουν αγρυπνία, να προσευχηθούν και να ψάλλουν ύμνους, παρηγορώντας ο ένας τον άλλο.

"Η κυβέρνηση (σ.σ. των ΗΠΑ), αφού γνώριζε ότι ερχόταν αυτή η τόσο ισχυρή καταιγίδα, θα έπρεπε να έχει εκκενώσει" την πόλη, είπε η Μάιρα Σεπέδα Ραμίρες, η θεία των τεσσάρων παιδιών που πνίγηκαν μέσα στο φορτηγάκι μαζί με τους παππούδες τους. Ο πατέρας των παιδιών σώθηκε.

Η οικογένεια δηλώνει επίσης "απογοητευμένη" επειδή δεν μπορεί να συναντηθεί με τους συγγενείς στην άλλη πλευρά των συνόρων, αφού δεν έχουν δοθεί στα μέλη της βίζες για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

"Δεν έχουμε βίζα και αισθανόμαστε αβοήθητοι, αφού δεν μπορούμε να βρεθούμε με την οικογένειά μας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Θέλουμε πολύ να είμαστε μαζί τους, να τους αγκαλιάσουμε, πονάμε για ό,τι συνέβη" είπε ο Ερίκ Σεπέδα Ραμίρες, θείος των παιδιών.

Ο Σάμι Σαλντιβάρ οδηγούσε το φορτηγάκι που παρασύρθηκε από τα νερά της πλημμύρας. Ο ίδιος κατάφερε να γλιτώσει την τελευταία στιγμή. Όμως τα τέσσερα παιδιά του, Ντέβι 16, Ντόμινικ 15, Ξαβιέ 8 και Ντέιζι 6 ετών, άφησαν την τελευταία τους πνοή στο πίσω μέρος του οχήματος, μαζί με τους παππούδες, τον Μανουέλ και την Μπέλια Σαλντιβάρ.

Η αστυνομία εντόπισε τα πτώματά τους την Τετάρτη, όταν ανέσυρε το όχημα από τα νερά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ