ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Χάρβεϊ: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων (pics)

Τυφώνας Χάρβεϊ: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων (pics)
REUTERS/Adrees Latif

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από τον τυφώνα Χάρβεϊ που έπληξε το Τέξας. Σύμφωνα με το CNNi, 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ περισσότεροι από 1.000.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Περίπου 779.000 κάτοικοι του Τέξας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ άλλοι 980.000 έφυγαν οικειοθελώς λόγω του κινδύνου να σημειωθούν νέες πλημμύρες καθώς αναμένεται άνοδος της στάθμης των ποταμών. Σύμφωνα με το Reuters, στην πόλη Beaumont, που βρίσκεται περίπου 130χλμ ανατολικά του Χιούστον, δεν υπάρχει πόσιμο νερό ενώ το νοσοκομείο στο γειτονικό Orange εκκενώθηκε καθώς κοντά υπάρχει ποτάμι.

Τα προβλήματα στην παροχή πόσιμου νερού αλλά και οι κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών εξαιτίας των πλημμυρών συγκαταλέγονται στις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Χάρβεϊ ο οποίος έπληξε το Τέξας την Παρασκευή. Πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα του τελευταίου μισού αιώνα ωστόσο υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα και πλέον κατευθύνεται προς τη Λουιζιάνα.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες εξακολουθούν να βρίσκονται στο Τέξας και να ερευνούν τα σπίτια προκειμένου να βοηθήσουν ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν εγκλωβιστεί, ενώ ορισμένοι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους για να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ