ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Παρίσι: Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ

Συναγερμός στο Παρίσι: Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ
twitter

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι, με τις αρχές να προχωρούν στην εκκένωση τόσο του Πύργου του Άιφελ, όσο και του σταθμό Gare du Nord, όταν ένας άνδρας με «περίεργη συμπεριφορά» άρχισε να απειλεί τουρίστες στον δεύτερο όροφο του Πύργου.

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο ότι ο άνδρας κρατούσε όπλο, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα, ο δράστης συνελήφθη από τις αρχές και το περιστατικό έληξε.

Αμέσως μόλις σήμανε ο συναγερμός στο σημείο αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίοι απέκλεισαν ολόκληρη την περιοχή γύρω από τον Πύργο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες όσων βρίσκονταν εκεί, αρκετοί τουρίστες αποκλείστηκαν για αρκετή ώρα στα ασανσέρ, ενώ η αστυνομία πραγματοποιούσε έφοδο στον Πύργο. Οι αστυνομικοί έκαναν ελέγχους και σε όσους βρίσκονταν στην γύρω περιοχή, ενώ απέτρεπαν τους τουρίστες από το να ανέβουν στον Πύργο.

paris

Πηγή: Twitter

paris 2

Πηγή: Twitter

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, την ίδια ώρα, ο σταθμός του τρένου Gare du Nord εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας επειδή βρέθηκε ένα ύποπτο αντικείμενο.

Ωστόσο, λίγο αργότερα η σιδηροδρομική εταιρεία Eurostar, ανακοίνωσε ότι άνοιξε πάλι ο σταθμός και πλέον θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες. Ωστόσο, εξαιτίας του συναγερμού θα υπάρχουν καθυστερήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ