ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αξιολόγηση και στους... οίκους ανοχής

Γερμανία: Αξιολόγηση και στους... οίκους ανοχής
REUTERS/Ricardo Moraes

«Ελεγχόμενη ποιότητα, διαφάνεια και εξυπηρέτηση». Αυτό είναι το τρίπτυχο που θα ακολουθούν οι οίκοι ανοχής της Γερμανίας καθώς ο σύλλογος ιδιοκτητών καθιερώνει το μέτρο της τοποθέτησης «σφραγίδας έγκρισης».

Συγκεκριμένα ο σύλλογος ιδιοκτητών γερμανικών οίκων ανοχής, BSD, ταξινομεί τους οίκους ανοχής αξιολογώντας τόσο τις συνθήκες εργασίας όσο και την ποιότητα των υπηρεσιών τους. Οι οίκοι μπορούν να λάβουν από ένα έως και έξι στέμματα μετά την επιθεώρηση ενώ η αξιολόγηση περιλαμβάνει τρία στάδια.

Κάθε οίκος ανοχής πρέπει να πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις εργασίας που περιγράφονται στη νομοθεσία περί πορνείας της Γερμανίας, δηλαδή να διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως θυρίδες και συναγερμό σε κάθε δωμάτιο. Επίσης πρέπει να υποσχεθεί ότι θα καταπολεμήσει τη βία, τον εξαναγκασμό και το έγκλημα στο εσωτερικό της βιομηχανίας.

Τα ιδρύματα πρέπει επίσης να δείχνουν ότι οι ιερόδουλες εργάζονται ανεξάρτητα και οικειοθελώς και είναι ελεύθερες να αποφασίσουν ποιους πελάτες θα εξυπηρετήσουν και ποιες υπηρεσίες θα παρέχουν.

«Σφραγίδες ποιότητας υπάρχουν σε πολλούς τομείς» ανέφερε η Stephanie Klee, εκπρόσωπος της BSD στο Sputnik και συνέχισε:

«Όταν οι γυναίκες θα βλέπουν τη σφραγίδα θα ξέρουν ότι βρίσκονται σε έναν οίκο ανοχής που διαχειρίζεται σωστά και σοβαρά την κατάσταση. Δεν θα φοβούνται και θα μπορούν να απορρίψουν κάποιον από τους πελάτες. Το μεγάλο πρόβλημα στον κλάδο μας είναι ότι δεν είμαστε οργανωμένοι. Κανείς δεν σκέφτεται πως θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντά του γιατί η πολιτική δεν παίρνει στα σοβαρά αυτά τα θέματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ