ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Βόμβα του Β'ΠΠ κάνει «έξωση» σε 60.000 πολίτες της Φρανκφούρτης

Γερμανία: Βόμβα του Β'ΠΠ κάνει «έξωση» σε 60.000 πολίτες της Φρανκφούρτης
REUTERS/Ralph Orlowski

Μία βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ξεσπίτωσε – προσωρινά – περίπου 21.000 κατοίκους στο Κόμπλεντς, στη δυτική Γερμανία το Σάββατο. Σήμερα, Κυριακή 60.000 κάτοικοι της Φρανκφούρτης θα απομακρυνθούν επίσης από τα σπίτια τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί και εκεί μία πολύ μεγάλης έκτασης επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας.

Οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους από το Κόμπλεντς χθες μπόρεσαν να επιστρέψουν μέσα στο απόγευμα, αφού εξουδετερώθηκε η αμερικανικής προέλευσης βόμβα των 500 κιλών, ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Στη Φρανκφούρτη ξεκίνησε από το Σάββατο η απομάκρυνση των ασθενών από δύο νοσοκομεία ενόψει της σχεδιαζόμενης εξουδετέρωσης μεγάλης βόμβας, επίσης από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας ώστε οι πυροτεχνουργοί να εξουδετερώσουν μια βόμβα 1,8 τόνου την οποία είχε ρίξει η RAF, η βρετανική πολεμική αεροπορία.

germany 1

(REUTERS/Ralph Orlowski)

Θα είναι η μεγαλύτερη εκκένωση περιοχής για τέτοιον λόγο που έχει πραγματοποιηθεί στη Γερμανία μετά τον πόλεμο.

Η βόμβα ανακαλύφθηκε σε χώρο εργοταξίου στο Βέστεντ της Φρανκφούρτης, όπου ζουν πολλοί πλούσιοι τραπεζίτες.

Περισσότεροι από 100 ασθενείς νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων πρόωρα νεογνά και νοσηλευόμενοι στην εντατική, απομακρύνθηκαν, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ο δημοτικός σύμβουλος της Φρανκφούρτης Μάρκους Φρανκ.

germany 2

(REUTERS/Ralph Orlowski)

Περισσότεροι από 2.000 τόνοι βομβών και πυρομαχικών ανακαλύπτονται κάθε χρόνο στη Γερμανία, ακόμη και κάτω από κτίρια. Τον Ιούλιο, ένα νηπιαγωγείο εκκενώθηκε αφού οι δάσκαλοι ανακάλυψαν μια βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που δεν είχε εκραγεί, πάνω σ' ένα ράφι ανάμεσα σε παιγνίδια.

germany 3

Οι επικεφαλής της πυροσβεστικής και της αστυνομίας της πόλης δήλωσαν ότι θα κάνουν χρήση βίας και μέτρων κράτησης, αν είναι απαραίτητο, για να εκκενώσουν την περιοχή από τους κατο;iκους, προειδοποιώντας πως μια ανεξέλεγκτη έκρηξη της βόμβας θα ήταν αρκετά ισχυρή για να ισοπεδώσει ένα οικοδομικό τετράγωνο.

(REUTERS/Ralph Orlowski)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ