ΚΟΣΜΟΣ

Κατέθεσαν κατά λάθος σε φοιτήτρια ένα εκ. δολάρια και πριν το καταλάβουν είχε ήδη ξοδέψει χιλιάδες

Κατέθεσαν κατά λάθος σε φοιτήτρια ένα εκ. δολάρια και πριν το καταλάβουν είχε ήδη ξοδέψει χιλιάδες
Reuters/File

Μια φοιτήτρια πανεπιστημίου στη Νότια Αφρική είδε στον λογαριασμό της το απίστευτο ποσό τους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ωστόσο προτού οι αρμόδιες Αρχές αντιληφθούν το λάθος, η ίδια είχε ήδη ξοδέψει 60.000 δολάρια...

Το περιστατικό έγινε στο πανεπιστήμιο Walter Sisulu, στην επαρχία του Ανατολικού Ακρωτηρίου. Το εκπαιδευτικό ίδρυμα έπρεπε να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό της σπουδάστριας το ποσό των 100 δολαρίων, για τρόφιμα και βιβλία, ωστόσο η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την έκδοση των φοιτητικών καρτών, κατά λάθος, πρόσθεσε ακόμη τέσσερα μηδενικά στην κατάθεση.

Η νεαρή φαίνεται να μην ανέφερε το λάθος ωστόσο ένας άλλος φοιτητής παρατήρησε ότι οι συνήθειες της άλλαξαν και ειδοποίησε τους πανεπιστημιακούς υπαλλήλους.

Όπως αποδείχτηκε, η νεαρή είχε ξοδέψει χιλιάδες δολάρια σε μόλις λίγες εβδομάδες και οι αρμόδιες Αρχές εξέτασαν μετά την καταγγελία όλα τα στοιχεία των συναλλαγών για να καθορίσουν την έκταση των δαπανών. Ο λογαριασμός έκτοτε έκλεισε και το υπόλοιπο αποσύρθηκε, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου. Πρόσθεσε ότι η φοιτήτρια φέρει ευθύνη για τα χρήματα που ξόδεψε.

Η Intellimali, η αρμόδια εταιρεία, ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για το λάθος και ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη εφαρμοστεί νέες πολιτικές για να διασφαλιστεί ότι ένα τέτοιο περιστατικό δεν θα επαναληφθεί ποτέ.

Το Εθνικό Κέντρο Ενίσχυσης Φοιτητών (NSFAS), που παρέχει οικονομική υποστήριξη στους φοιτητές, απαιτεί από το πανεπιστήμιο και την εταιρεία πλήρη έκθεση για το περιστατικό. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Όταν συμβαίνει κάποιο λάθος σε αυτές τις διαδικασίες, ευθύνη φέρει και το πανεπιστήμιο. Η NSFAS δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Η Intellimali διόρισε ειδικό άτομο για να διερευνήσει αυτό το περιστατικό, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρωτοφανές στην ιστορία μας για 10 χρόνια.

Με πληροφορίες από: Student accidentally given $1M in financial aid, spends thousands

By Spencer Feingold

ΔΗΜΟΦΙΛΗ