ΚΟΣΜΟΣ

Μουσικός έπαιζε σαξόφωνο την ώρα που υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο (vid)

Μουσικός έπαιζε σαξόφωνο την ώρα που υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο (vid)
University of Rochester

Όταν ο δάσκαλος μουσικής Dan Fabbio διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, αυτό που τον ανησυχούσε περισσότερο  ήταν αν ξυπνώντας, μετά από μια χειρουργική επέμβαση, θα μπορούσε να παίξει ξανά το αγαπημένο του μουσικό όργανο.

Ο νεαρός μουσικός επέλεξε να χειρουργηθεί από τον Web Pilcher στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Rochester των Η.Π.Α.

«Όταν συναντήθηκα για πρώτη φορά με τον Dan, εξέφρασε την ανησυχία του για την απώλεια της μουσικής του ικανότητας, επειδή αυτή ήταν το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του.», δήλωσε ο Δρ. Pilcher.

Ο Δρ Pilcher συνεργάστηκε με τον Brad Mahon, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Εγκεφάλου και Γνωστικών Επιστημών του πανεπιστημίου, ο οποίος είναι εξειδικευμένος στην εγκεφαλική χαρτογράφηση σε ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

«Τόσο ο ίδιος ο όγκος όσο και η διαδικασία της αφαίρεσης του μπορεί να βλάψει τον ιστό και να διακόψει την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών τμημάτων του εγκεφάλου.», δήλωσε ο Δρ. Pilcher.

Κατά τη διάρκεια της εγχείρησης ο Fabbio έπαιζε μουσική με το σαξόφωνό του ώστε να βοηθήσει τους γιατρούς του να εστιάσουν με ακρίβεια στο τμήμα του εγκεφάλου του που χειρουργούσαν. Ο μουσικός έπρεπε να έχει τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της επέμβασης καθώς οι χειρουργοί χρειάζονταν να έχουν συνεχή ανατροφοδότηση για να εξακριβώσουν σε ποια ακριβώς τμήματα του εγκεφάλου έπρεπε να επικεντρωθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ