ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η αεροπορική βιομηχανία βλέπει πλέον τα αρώματα με άλλη ματιά

Γιατί η αεροπορική βιομηχανία βλέπει πλέον τα αρώματα με άλλη ματιά
CNNi

Σας έχει τύχει ποτέ να περνάτε έξω από έναν φούρνο και οι μυρωδιές να σας ξυπνήσουν παιδικές αναμνήσεις;

Η όσφρηση είναι πολύ σημαντική για εμάς και μπορεί εύκολα να μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο και να μας γεμίσει συναισθήματα και αναμνήσεις. Αυτό είναι κάτι που οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να αγνοήσουν. Για το λόγο αυτό, ξεκίνησαν να αντιμετωπίζουν τα αρώματα με μια διαφορετική ματιά, δίνοντας ιδιαίτερες και ξεχωριστές μυρωδιές στα προϊόντα τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες θα δεν μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη νέα διάσταση στο χώρο του αρώματος και άρπαξαν την ευκαιρία, ξεκινώντας να χρησιμοποιούν διάφορες και ευχάριστες μυρωδιές κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Αρκετές γνωστές αεροπορικές εταιρίες, με σκοπό μία διαφορετική εμπειρία των πελατών, έχουν αρχίσει να τους παραδίδουν αρωματικές πετσέτες και να κάνουν τους χώρους πιο ευχάριστους με μαγευτικά αρώματα.

Η τεχνολογία του ξηρού αρώματος

Σύντομα, οι επιβάτες θα έρθουν σε μία πρώτη επαφή με τη νέα εμπειρία του “FIVE”, ενός καινούριου συστήματος που θα διαχέει άρωμα στην καμπίνα.

Το “FIVE” επιλέχθηκε με σκοπό να εκπροσωπήσει την αίσθηση της όσφρησης και να καλύψει μια «ανεκπλήρωτη» έως τώρα ανάγκη των επιβατών.

Όσον αφορά αυτή τη νέα προσθήκη στις αεροπορικές εταιρείες, ο υπεύθυνος πωλήσεων του “FIVE” αναφέρει ότι «η χρήση αρώματος μπορεί να ενισχύσει την επωνυμία και τη διατήρηση των πελατών της εταιρείας, να ενισχύσει τις πωλήσεις και να προσφέρει στους επιβάτες τους μια εντελώς βελτιωμένη εμπειρία».

2


Πηγή: CNNi

Τέλος στις άσχημες οσμές

Οι τουαλέτες και τα μαγειρεία των αεροσκαφών δε φημίζονται για τις ευχάριστες οσμές.

Σκοπός της νέας αυτής τακτικής είναι να μετατρέψει όλες αυτές τις άσχημες μυρωδιές σε μία θετική εμπειρία.

Στη συλλογή “FIVE” συμπεριλαμβάνονται 50 διαφορετικά αρώματα, τα οποία σχετίζονται με τις αγαπημένες μυρωδιές της κάθε κουλτούρας ανά τον κόσμο.

Στην Ευρώπη, η αγαπημένη είναι αυτή του «φρεσκοψημένου ψωμιού με βούτυρο».

6


Πηγή: CNNi

Scents on a plane: Why the aviation industry is waking up to fragrance

ΔΗΜΟΦΙΛΗ