ΚΟΣΜΟΣ

Tέλος στην ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων εργαζομένων μετά το Brexit

Tέλος στην ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων εργαζομένων μετά το Brexit
REUTERS/Hannah McKay

Η Βρετανία θα τερματίσει την ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων εργαζομένων αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit και θα εισάγει μέτρα για να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών χαμηλής εξειδίκευσης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζει η εφημερίδα Guardian.

Η εφημερίδα επικαλείται ένα κυβερνητικό έγγραφο που διέρρευσε.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει το έγγραφο αυτό. Σύμφωνα με το δημοσιεύμα πάντως, ακόμη δεν το έχουν υιοθετήσει οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι.

"Για να το θέσουμε ξεκάθαρα, αυτό σημαίνει ότι, για να θεωρείται πολύτιμη για τη χώρα συνολικά, η μετανάστευση δεν θα πρέπει να ωφελεί μόνο τους ίδιους τους μετανάστες αλλά και τους υφιστάμενους κατοίκους" αναφέρεται στο κείμενο.

Στο έγγραφο περιγράφεται η εισαγωγή, σε φάσεις, ενός νέου μεταναστευτικού συστήματος που τερματίζει το δικαίωμα εγκατάστασης στη Βρετανία για τους περισσότερους Ευρωπαίους μετανάστες ενώ ταυτόχρονα επιβάλλονται σκληρότεροι, νέοι περιορισμοί στο δικαίωμά τους να φέρνουν στη χώρα μέλη της οικογένειάς τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ