ΚΟΣΜΟΣ

Οι πολίτες της Μινεσότα αποκαθηλώνουν τον Κολόμβο για χάρη του Πρινς

Οι πολίτες της Μινεσότα αποκαθηλώνουν τον Κολόμβο για χάρη του Πρινς
en.wikipedia.org

Οι κάτοικοι του Σαιντ Πολ, πρωτεύουσας της Μινεσότα των ΗΠΑ ξεκίνησαν εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών με αίτημα την ανέγερση αγάλματος του Πρινς στο σημείο όπου είναι τοποθετημένο άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου.

Οι πολίτες ζητούν απομάκρυνση του αγάλματος του θαλασσοπόρου εξερευνητή, ο οποίος ανακάλυψε την Αμερική και την αντικατάστασή του με άγαλμα του εκλιπόντος τραγουδιστή, ο οποίος είχε γεννηθεί στη Μινεσότα.

Την εκστρατεία ξεκίνησε η Wintana Melekin από την οργάνωση «Γειτονιές Οργανώνονται για την Αλλαγή» και έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 4.000 υπογραφές.

Το ψήφισμα θα αποσταλεί στον κυβερνήτη της αμερικανικής πολιτείας, Μάρκ Ντέιτον με το επιχείρημα ότι «Ο Πρινς αντιπροσωπεύει τις αξίες της Μινεσότα και ο Κολόμβος όχι».

Το αίτημα της Melekin για απομάκρυνση του αγάλματος του Χριστόφορου Κολόμβου έρχεται στον απόηχο των επεισοδίων στο Σάρλοτσβιλ και τις πιέσεις για απομάκρυνση μνημείων προσωπικοτήτων των Νοτίων στις ΗΠΑ.
«Εδώ στη Μινεσότα, οι κοινότητες θέτουν ξανά το αίτημα να απομακρυνθεί το μνημείο στον Χριστόφορο Κολόμβο, έναν άνθρωπο που δολοφόνησε, βίασε και υποδούλωσε τους μαύρους και ιθαγενείς λαούς στην Αμερική» αναφέρεται στο ψήφισμα, σύμφωνα με το Entertainment Today.

«Εμείς, οι υπογράφοντες, δεν πιστεύουμε ότι ο Κολόμβος προσβεύει τις αξίες που φέρουν οι πολίτες της Μινεσότα» ανέφερε η Melekin. «Πρέπει να τιμούμε τα μέλη της κοινότητάς μας, οι ηγετικές ικανότητες των οποίων μας εμπνέουν» συμπλήρωσε.

«Εκτός των άλλων η Μέρι Τάιλερ Μουρ (ηθοποιός γνωστή από τηλεοπτικά σόου) έχει άγαλμα στο εμπορικό κέντρο Nicollet Mall. Γιατί να μην έχει και ο Πρινς; Το άλμπουμ του Χριστόφορου Κολόμβου έγινε 13 φορές πλατινένιο; Όχι» ανέφερε σχολιαστής του αιτήματος των κατοίκων της Μινεσότα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ