ΚΟΣΜΟΣ

Πατέρας δίνει στην κόρη του όνομα βιντεοπαιχνιδιού και γίνεται viral

Πατέρας δίνει στην κόρη του όνομα βιντεοπαιχνιδιού και γίνεται viral
Twitter

Το γύρο του διαδικτύου έκανε στην Κίνα η είδηση ότι ένας πατέρας, στην επαρχία Σαανσί, βάφτισε την κόρη του με το όνομα ενός από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια στην χώρα.

Το κοριτσάκι που γεννήθηκε την 1η Αυγούστου στην κομητεία Χουσιάν ονομάστηκε Γουάνγκ Τσε Ρονγκ Γιάο, που σημαίνει «Η Τιμή του Βασιλιά». Πρόκειται για ένα ομαδικό παιχνίδι και μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι το παίζουν πάνω από 200 εκατ. Κινέζοι παίκτες.

Μία φωτογραφία με την οικογενειακή σελίδα καταχώρησης του ονόματος- ένα βασικό προσωπικό έγγραφο που πιστοποιεί τον τόπο κατοικίας του πολίτη- έγινε viral και αμέσως οι χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να αναρωτιούνται γιατί οι γονείς έδωσαν αυτό το όνομα στο παιδί.

314

(Πηγή:Twitter)

«Δεν περίμενα ότι το όνομα θα προκαλούσε τέτοιο θόρυβο στο διαδίκτυο», λέει ο 30χρονος πατέρας Γουάνγκ Γκουάν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Xinhua, ο εργαζόμενος στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής τόνισε ότι δεν είναι εθισμένος στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Κάποτε δούλευα για την Honor (μια μάρκα smartphone της εταιρίας Huawei). Απλά μου αρέσει αυτή η λέξη», λέει ο πατέρας.

Παρά τις αντιδράσεις πάντως, ο Γουάνγκ Γκουάν κατάφερε να καταχωρήσει το όνομα της κόρης του, καθώς οι Αρχές έκριναν ότι το όνομα δεν παραβιάζει κάποιον κανονισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ