ΚΟΣΜΟΣ

Ο τυφώνας Ίρμα σάρωσε το νησί του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Ο τυφώνας Ίρμα σάρωσε το νησί του Ρίτσαρντ Μπράνσον
REUTERS

Το ιδιωτικό νησί του «ατρόμητου» δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον -ο οποίος αρνήθηκε να φύγει από αυτό παρά την απειλή- σάρωσε ο τυφώνας Ίρμα.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Virgin Group στο Business Insider, το νησί Νέκερ της Καραϊβικής υπέστη σοβαρές ζημιές από τον τυφώνα, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι ο Μπράνσον και όλο το προσωπικό είναι καλά και ασφαλείς.

Αλλά και ο γιος του Μπράνσον, Σαμ, έσπευσε να ενημερώσει μέσω Instagram ότι ο πατέρας του ήταν ασφαλής. Όπως αναφέρει, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο νησί, ενώ έχουν γίνει αρκετές καταστροφές: ο κεντρικός δρόμος έχει πλημμυρίσει και πολλές οροφές κτιρίων έχουν ξηλωθεί. Επιπλέον, ανέβασε φωτογραφίες που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

branson

Ο ιδρυτής της Virgin με ανακοίνωσή του τόνισε πως θα παραμείνει στο Νέκερ μαζί με την ομάδα του, κάτι το οποίο είχε ξανακάνει άλλες τρεις φορές που είχε τυφώνες τα τελευταία 30 χρόνια.

«Στη νήσο Νέκερ έχουμε κατασκευάσει γερά κτίρια που θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξουν τις ακραίες καιρικές συνθήκες, αν και με τυφώνα κατηγορίας 5 σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να αντέξει», έγραψε ο Μπράνσον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ