ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανοί βουλευτές επισκέφθηκαν στρατιώτες στη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ικονίου

Γερμανοί βουλευτές επισκέφθηκαν στρατιώτες στη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ικονίου
REUTERS/Ints Kalnins/Φωτογραφία αρχείου

Γερμανοί βουλευτές έφθασαν στην Τουρκία προκειμένου να επισκεφθούν τους στρατιώτες των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ικόνιο με φόντο εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από επτά Γερμανούς κοινοβουλευτικούς διαφόρων κομμάτων με επικεφαλής την αναπληρώτρια γενική γραμματέα του ΝΑΤΟ Ρόζε Γκοτεμέλερ, σύμφωνα με την Μπούντεσταγκ.

Η Άγκυρα είχε ζητήσει στις 14 Ιουλίου την «αναβολή» επίσκεψης κοινοβουλευτικών στη βάση του Ικονίου, καθώς επιδεινώνονταν οι σχέσεις της με το Βερολίνο. Αυτή τη φορά η επίσκεψη οργανώθηκε από το ΝΑΤΟ, αντί για τη Γερμανία, μια λύση που έγινε αποδεκτή από την Τουρκία.

Οι Γερμανοί βουλευτές έχουν τη νομική υποχρέωση να επισκέπτονται αυτούς τους στρατιώτες, καθώς ο γερμανικός στρατός βρίσκεται υπό τον στενό έλεγχο της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου.

Οι γερμανοί βουλευτές έχουν τη νομική υποχρέωση να επισκέπτονται αυτούς τους στρατιώτες, καθώς ο γερμανικός στρατός βρίσκεται υπό τον στενό έλεγχο της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Χαιρετίζουμε ρητά το γεγονός ότι κατέστη εφικτή η επίσκεψη» δήλωσε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ