Ποινή τεσσάρων ετών στον Τούρκο που κλώτσησε γυναίκα γιατί φορούσε σορτς (Pic+Vid)
Σε φυλάκιση τριών ετών και δέκα μηνών καταδίκασε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης τον Abdullah Cakiroglu ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε κλωτσήσει στο πρόσωπο, μέσα σε αστικό λεωφορείο, την 24χρονη νοσοκόμα Aysegul Terzi επειδή φορούσε σορτς κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.
Η επίθεση είχε καταγραφεί από κάμερα κλειστού κυκλώματος.
Το θύμα του ξυλοδαρμού είπε στο δικαστήριο ότι ο δράστης της φώναξε «δεν αξίζεις να ζεις» και αμέσως μετά την κλώτσησε στο πρόσωπο.
Ο Cakiroglu δήλωσε στα τουρκικά μέσα ότι η γυναίκα «φορούσε σορτς και καθόταν με τα πόδια ανοιχτά, ενώ με κοιτούσε προκλητικά. Βγήκα εκτός εαυτού».

Tο περιστατικό είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Ο δράστης συνελήφθη με την κατηγορία της «διασποράς μίσους». Είχε ισχυριστεί τότε ότι παίρνει φάρμακα και πως η ενέργειά του ήταν προϊόν ψυχολογικής πίεσης.
Ρέθυμνο: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό 21χρονο οδηγό μηχανής έπειτα από σύγκρουση με ταξί
10:45
Από αύριο ο μεγαλύτερος καύσωνας του καλοκαιριού: 40άρια το Σαββατοκύριακο - Πόσο θα διαρκέσει
10:34
Βόλος: Στο νοσοκομείο τουρίστρια που έπεσε στη θάλασσα και τραυματίστηκε στον αυχένα
10:34
Παραδόθηκε στις συριακές αρχές στρατηγός του Άσαντ που είχε συλληφθεί στο Λίβανο
10:25