ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Πανικός από χαμηλή πτήση ισραηλινών μαχητικών - Έσπασαν παράθυρα σπιτιών

Λίβανος: Πανικός από χαμηλή πτήση ισραηλινών μαχητικών - Έσπασαν παράθυρα σπιτιών
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Ali Hashisho

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν χαμηλά πάνω από την πόλη Σιδώνα, στα νότια του Λιβάνου, προκαλώντας κρουστικό ηχητικό κύμα με συνέπεια να σπάσουν παράθυρα, αλλά και να ταρακουνηθούν κτίρια. Ένα τέτοιο περιστατικό είχε να συμβεί αρκετά χρόνια, σύμφωνα με κατοίκους και πηγές ασφάλειας, που επικαλείται το Reuters. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, τα ισραηλινά μαχητικά συνήθως παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου, αλλά σπάνια πετούν σε τόσο χαμηλό ύψος, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Οι κάτοικοι της Σιδώνας υποστηρίζουν ότι το κρουστικό ηχητικό κύμα από την διέλευση των αεροσκαφών σε χαμηλό ύψος, προκάλεσε συνθήκες πανικού στην πόλη. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, ωστόσο, δεν σχολίασαν το περιστατικό.

Η πολεμική ένταση έχει κλιμακωθεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, μετά τον πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ τους, το 2006.

Η ίδια οργάνωση, υποβαθμίζει το ενδεχόμενο μιας νέας πολεμικής σύγκρουσης με το Ισραήλ στο άμεσο χρονικό διάστημα, ενώ έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να λάβει θέσεις μάχης στα σύνορα με το Ισραήλ, καθώς οι ρουκέτες της μπορούν να πλήξουν στόχους, οπουδήποτε στο Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ