ΚΟΣΜΟΣ

Θαρραλέα 15χρονη διέσχισε κολυμπώντας λίμνη για να γλιτώσει από τους βιαστές της

Θαρραλέα 15χρονη διέσχισε κολυμπώντας λίμνη για να γλιτώσει από τους βιαστές της
ALEXANDRIA POLICE DEPARTMENT

Μια 15χρονη από τη Πολιτεία της Μινεσότα, η οποία για 29 ημέρες ήταν αιχμάλωτη και τη βίαζαν τρεις άνδρες κατάφερε να αποδράσει και να επιστρέψει ξανά στο σπίτι και την οικογένειά της.

Την νεαρή κοπέλα κρατούσαν ο 32χρονος Thomas Barker, ο 20χρονος Steven Powers και ο 31χρονος Joshua Holby, οι οποίοι και συνελήφθησαν καθ' υπόδειξη του κοριτσιού.

Την περασμένη Τρίτη, η 15χρονη έμεινε για λίγες στιγμές μόνη της στο τροχόσπιτο που την κρατούσαν και κατάφερε να δραπετεύσει. Αρχικά ζήτησε βοήθεια σε διάφορα γειτονικά σπίτια αλλά δεν τη βοήθησαν. Έτσι αποφάσισε να διασχίσει τη λίμνη Thompson κολυμπώντας για να βρει κάποιον να τη βοηθήσει.

Για καλή της τύχη βρήκε έναν άνδρα που τη βοήθησε: «Ήμουν στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή», είπε ο άνδρας που την έσωσε σε τοπικά μέσα.

Την ώρα που έβγαινε από το φορτηγάκι του άνδρα που την έσωσε για να μπει στο αυτοκίνητο του σερίφη είδε το αυτοκίνητο με έναν από τους δράστες να περνάει από το δρόμο. Αυτός ήταν ο 20χρονος Steven Powers. Λίγο αργότερα, οι αξιωματούχοι συνέλαβαν και τους άλλους δύο.

Ο Barker, ήταν γνωστός της οικογένειας του κοριτσιού, στις 8 Αυγούστου, ξεγέλασε και απήγαγε την κοπέλα από το σπίτι της με την δικαιολογία ότι ο γιος του είχε προβλήματα και χρειαζόταν τη βοήθειά της.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε την 15χρονη διαπίστωσε ότι είχε πέσει πολλές φορές θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού ενώ πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της αιχμαλωσίας της μέσα σε μία ντουλάπα.

«Βρισκόμουν τις περισσότερες στιγμές μέσα σε μια ντουλάπα και παρέμενα ήσυχη επειδή φοβόμουν ότι θα με χτυπούσαν ή θα μου έκαναν κακό», είπε το κορίτσι σε τηλεοπτικό σταθμό.

Η οικογένεια του κοριτσιού ζήτησε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική τους ζωή καθώς οι έρευνες των αρχών είναι ακόμη σε εξέλιξη. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αρχές της Alexandria, χαρακτήρισαν την 15χρονη «μία καταπληκτική, θαρραλέα νεαρή γυναίκα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ