ΚΟΣΜΟΣ

Μήπως η τεχνολογία σκοτώνει τον έρωτα;

Μήπως η τεχνολογία σκοτώνει τον έρωτα;
EPA/RUNGROJ YONGRIT

Ενώ το συναίσθημα του έρωτα, ο ενθουσιασμός του πρώτου ραντεβού και η διαδικασία του να γνωρίζεις κάποιον μέρα με τη μέρα θεωρούνται από τα πιο «ζωντανά» και ευχάριστα συναισθήματα των ανθρώπων, οι νέοι φαίνεται να το αγνοούν.

Αυτός ο αργός «θάνατος» του έρωτα οφείλεται στο γεγονός πως πλέον, η νέα γενιά, προτιμά τις αλληλεπιδράσεις μέσω διαδικτύου, παρά τις συναντήσεις «έξω από την οθόνη».

Σύμφωνα με νέα έρευνα, όσοι έχουν γεννηθεί από το 1995 και έπειτα έχουν λιγότερο ενδιαφέρον για τα ραντεβού σε σχέση με τη γενιά πριν από αυτούς.

Θεωρείται η πρώτη γενιά που περνάει όλη την ενηλικίωση της μπροστά από smartphones και αντικαθιστά την κοινωνικοποίηση με τα social media.

Την έρευνα διεξήγαγε η καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, Jean Twenge. Διαπίστωσε, πως το αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι το γεγονός ότι «ο κόσμος των ραντεβού» ξεκινά να αφανίζεται.

Αποδείχθηκε πως μόνο το 56% των νέων ηλικίας 14 έως 18 έχει βγει ραντεβού το έτος 2015, ενώ οι παλαιότερες γενιές άγγιζαν το 85%.

«Οι έφηβοι αφιερώνουν πραγματικά πολύ χρόνο στα κινητά τους τηλέφωνα και προτιμούν να επικοινωνούν με τους φίλους τους ηλεκτρονικά» ανάφερε η Twenge στο ραδιόφωνο.

«Αυτό σημαίνει πως ξοδεύουν ελάχιστο χρόνο σε εξόδους με φίλους τους».

Αντίκτυπος του εθισμού των νέων με την τεχνολογία, φαίνεται να είναι και η εξασθένηση των ερωτικών δραστηριοτήτων. Από το 1991 και μετά, έχει παρατηρηθεί μείωση 40 τοις εκατό.

resized


Πηγή: centeronaddiction.org

ΔΗΜΟΦΙΛΗ