Μετά από τρία χρόνια αναζήτησης βράβευσαν το καλύτερο τζελάτο στον κόσμο (Pic)
Πηγή: Dino Buffagni/Gelato World Tour

Στον διαγωνισμό Gelato World Tour συμμετείχαν περισσότεροι από 1.800 παραγωγοί τζελάτο (είναι η ιταλική εκδοχή του παγωτού).

Διαβάστε επίσης

Οι κριτές ταξίδευαν για τρία χρόνια σε όλο τον κόσμο για να δοκιμάσουν τζελάτο και τελικά επέλεξαν 36 παραγωγούς από 19 χώρες, οι οποίοι συναγωνίστηκαν στον μεγάλο τελικό, που διεξήχθη 9 και 10 Σεπτεμβρίου, στο Rimini, σε μια σειρά από προκλήσεις.

Στην πρώτη θέση αναδείχθηκε ο Alessandro Crispini, από το Spoleto της Ιταλίας, ο οποίος έφτιαξε τζελάτο από τρία είδη φιστικιού από τη Σικελία.

2e9a34606cac63d45c21d2da70def065f5f2f167ea68a6e9286e8ab54d2c6bf1

(Πηγή: Dino Buffagni)

Δεύτερο ήρθε το Eiscafé De Rocco από το Schwabach της Γερμανίας για ένα σορμπέ σταφυλιών, ενώ στην τρίτη θέση το παγωτό σοκολάτας με φρούτα του πάθους, από μαγαζί του Medellín της Κολομβίας.

Οι νικητές επιλέχθηκαν από μια 45μελή κριτική επιτροπή, ειδικών στο τζελάτο, σεφ και δημοσιογράφων, ενώ περίπου 50.000 επισκέπτες πήγαν στον τελικό, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και να απολαύσουν το παγωτό που φτιάχτηκε στη διάρκεια της διεξαγωγής του διαγωνισμού.


Διαβάστε επίσης

Δύο ταχύτητες στην αγορά ακινήτων της ευρωζώνης

Ιταλία: Έντονες αντιδράσεις από τις δηλώσεις υποψήφιου της κεντροδεξιάς

Όρμπαν: Ελλάδα-Ιταλία έχουν κάνει πολλά για το προσφυγικό, αλλά δεν τηρούν τη Σένγκεν

Για το ποδόσφαιρο και τις κοινωνικές ταυτότητες μιλά ο Τσίπρας σε βιβλίο