ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα συμπαράστασης του Κιμ Γιονγκ Ουν στον Ραούλ Κάστρο για τον τυφώνα Ίρμα

Μήνυμα συμπαράστασης του Κιμ Γιονγκ Ουν στον Ραούλ Κάστρο για τον τυφώνα Ίρμα
KCNA via REUTERS

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει μόνο στο μυαλό του τις ΗΠΑ και τους πυραύλους του αλλά ενημερώνεται και για τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Ίρμα.

Έτσι αποφάσισε να στείλει μήνυμα συμπαράστασης, όχι στον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά μόνο στον Ραούλ Κάστρο για τα θύματα και τις καταστροφές στην Κούβα.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα της Βόρειας Κορέας, Rodong Sinmun, «ο Κιμ εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη συμπάθειά του στην κυβέρνηση της Κούβας και στους πολίτες», σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει την Κούβα, που, ως γνωστόν, οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ δεν είναι και οι καλύτερες.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κορέας και πρόεδρος της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και ανώτατος διοικητής του Λαϊκού Στρατού της Κορέας έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας Ραούλ Κάστρο στις 12 Σεπτεμβρίου» γράφει η εφημερίδα και παραθέτει το μήνυμα:

kim

Με την είδηση των θυμάτων και των υλικών απωλειών που προκάλεσε ο πρόσφατος τυφώνας στις ανατολικές και κεντρικές περιοχές της χώρας σας, εκφράζω συλλυπητήρια και συμπάθεια σε εσάς, στην κουβανική κυβέρνηση, στον λαό και στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών. Πιστεύω ότι το κουβανικό κόμμα, η κυβέρνηση και ο λαός θα κινηθούν ώστε να επανέλθει η ζωή των κατοίκων στον κανονικό της ρυθμό, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ