ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη της επίθεσης (pics&vid)

Λονδίνο: Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη της επίθεσης (pics&vid)

Βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα δείχνει- πιθανότητα -  τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου, για την οποία έχει αναλάβει την ευθύνη το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, να μεταφέρει τη βόμβα στον σταθμό του Parsons Green.

Στις εικόνες, από κάμερα ασφαλείας, εμφανίζεται ένας άντρας που κρατά μία τσάντα της γνωστής αλυσίδας σούπερ-μάρκτετ, στην οποία είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε το ισχυρό εκρηκτικό «μητέρα του Σατανά».

Από την έκρηξη του μηχανισμού τραυματίστηκαν συνολικά 30 άτομα, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως η βόμβα δεν λειτούργησε σωστά, διαφορετικά ο απολογισμός θα περιελάβανε πολλούς νεκρούς.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από το ITV News και πηγές αναφέρουν πως τραβήχτηκε από κάμερα σε περιοχή του Σάρεϊ, όπου και έχουν επικεντρωθεί οι έλεγχοι των Βρετανικών Αρχών.

Την ίδια ώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες του ενός των εκ των δύο συλληφθέντων που κρατούνται από την αστυνομία ως ύποπτοι για την επίθεση.

Γίνεται λόγος για τον 21χρονο Γιαγιά Φαρούκ, έναν 21χρονο Σύρο, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου σε προάστιο του δυτικού Λονδίνου.

Αυτός ήταν ο δεύτερος ύποπτος που συνέλαβαν οι Αρχές, καθώς το πρωί του Σαββάτου η βρετανική αστυνομία είχε εντοπίσει και συλλάβει έναν 18χρονο, στην ίδια περιοχή.

Ο 18χρονος θεωρείται βασικός ύποπτος της επίθεσης με πηγές της αστυνομίας να υποψιάζονται πως ήταν αυτός που ανέβαλε την τοποθέτηση της βόμβας στον συρμό του μετρό με ώρα αιχμής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 18χρονος είναι ένα ορφανό παιδί από το Ιράκ, που μετανάστευσε στη Μεγάλη Βρετανία σε ηλικία 15 ετών. «Οι γονείς του πέθαναν στο Ιράκ», ανέφερε αξιωματούχος στο Press Association.

farroukh1

(Twitter/@BlueVestedApe)

Και οι δύο φερόμενοι ως δράστες φέρεται να έχουν φιλοξενηθεί από την οικογένεια των Τζόουνς, η οποία έχει αναλάβει την αναδοχή περισσοτέρων από 300 παιδιών τα τελευταία 40 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων οκτώ προσφύγων.

Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε πως ο δεύτερος συλληφθείς είναι «ευρέως γνωστό πως ήταν θετό παιδί» και έζησε στο σπίτι των Τζόουνς.

Η αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση στην εν λόγω οικεία και η αντιτρομοκρατική παραμένει στο σημείο για έρευνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ