ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Σε ανάδοχη οικογένεια Βρετανών ζούσαν οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στο μετρό

Λονδίνο: Σε ανάδοχη οικογένεια Βρετανών ζούσαν οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στο μετρό
facebook

Οι δύο συλληφθέντες ως ύποπτοι για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, είχαν φιλοξενηθεί από ένα ζευγάρι Βρετανών, που τα τελευταία χρόνια έχει φροντίσει εκατοντάδες παιδιά, ανάμεσά τους και πολλούς πρόσφυγες, ως ανάδοχη οικογένεια.

Η Πενέλοπε και ο Ρόναλντ Τζόουνς, φιλοξενούσαν έναν 18χρονο κι έναν 21χρονο το τελευταίο διάστημα στο σπίτι τους στο Σάνμπουρι του Σάρεϊ, το οποίο έκαναν «φύλλο και φτερό» το Σάββατο οι βρετανικές Αρχές στο πλαίσιο των εξονυχιστικών ελέγχων τους μετά την επίθεση στο μετρό, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με αναφορές στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο συλληφθέντες ήταν αυτοί που είχαν φιλοξενηθεί από την οικογένεια των Τζόουνς, η οποία στο παρελθόν έχει βραβευθεί και από τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας για την προσφορά του σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Στο σπίτι των Τζόουνς έχουν φιλοξενηθεί περί τα 300 παιδιά, μεταξύ των οποίων και πολλοί πρόσφυγες από την Ερυθραία, το Ιράκ, τη Συρία, την Αλβανία και το Αφγανιστάν.

Περισσότερα στοιχεία για τον 18χρονο, που συνελήφθη το Σάββατο το πρωί στο Ντόβερ δεν έχουν γίνει γνωστά από τις βρετανικές Αρχές, αν και υπάρχουν αναφορές που τον θέλουν να είναι Ιρακινός, που έχασε τους γονείς του και σε ηλικία 15 ετών βρέθηκε στη Βρετανία, σε αντίθεση με τον 21χρονο Γιάγια Φαρούκ, που συνελήφθη αργότερα.

Ο Φαρούκ κατάγεται από τη Δαμασκό της Συρίας και έμαθε αγγλικά φοιτώντας στο κολέγιο West Thames, ενώ σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook εργάζεται σε μια εταιρεία που διοργανώνει εκδηλώσεις, στο Λονδίνο. Στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες του, κυρίως σε σημεία μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος στο κέντρο του Λονδίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ