ΚΟΣΜΟΣ

Amalia Hernández: Το Doodle της Google για τη σπουδαία χορεύτρια και χορογράφο (pics&vids)

Amalia Hernández: Το Doodle της Google για τη σπουδαία χορεύτρια και χορογράφο (pics&vids)
alchetron.com

Τη σπουδαία χορεύτρια και χορογράφο Amalia Hernández τιμά η Google με το σημερινό της Doodle, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή της.

Η Hernandez εμπνεύστηκε το Ballet Folklorico de Mexico και το χρησιμοποίησε για να κάνει γνωστό τον πολιτισμό του Μεξικού στον υπόλοιπο κόσμο.

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1917 και ανέπτυξε από νωρίς το πάθος της για τον χορό. Έγινε χορογράφος στο Εθνικό Ινστιτούτο Καλών Τεχνών, όπου δίδαξε σύγχρονο χορό. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τους παραδοσιακούς μεξικάνικους λαϊκούς χορούς τους οποίους συνδύασε με πιο χορογραφικά κινήματα από την επίσημη εκπαίδευσή της, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός εντελώς νέου στυλ χορού γνωστού ως baile folklorico.

Το 1952, ίδρυσε το Ballet Folklorico de Μεξικό. Ξεκινώντας με μόλις οκτώ χορευτές, ο θίασος άγγιξε τα 300 άτομα μέσα στα επόμενα χρόνια.

3

(Πηγή: alchetron.com)

Η επιτυχημένη εμφάνιση του θιάσου, για πρώτη φορά, στην τηλεόραση το 1954, τον οδήγησε σε περιοδεία στη Βόρεια Αμερική ενώ εκπροσώπησε το Μεξικό στους Παναμερικανικούς Αγώνες στο Σικάγο, το 1959.

Το μπαλέτο Folklorico de Mexico συνεχίζει την πορεία μέχρι και σήμερα. Τις πάντα εντυπωσιακές παραστάσεις του έχουν παρακολουθήσει συνολικά περισσότεροι από 22 εκατομμύρια θεατές. Η Hernandez, μέχρι το θάνατό της, στις 5 Νοεμβρίου 2000, εργαζόταν μαζί με τις κόρες και τον εγγονό της.

2

(Πηγή: alchetron.com)

[asset type="embed" class="" title="Hernández3" id="24148"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ