ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ στο ΣΑ του ΟΗΕ: Θα καταστρέψουμε τη Β. Κορέα εάν δεν κάνει πίσω

Τραμπ στο ΣΑ του ΟΗΕ: Θα καταστρέψουμε τη Β. Κορέα εάν δεν κάνει πίσω
REUTERS/ KEVIN LAMARQUE

Στην πρώτη ομιλία του ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναγκαστούν να «καταστρέψουν» ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα, εάν η Πιονγκγιάνγκ δεν κάνει πίσω στο πυρηνικό της πρόγραμμα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Κιμ Γινογκ Ουν ως “rocket man” σε "αποστολή αυτοκτονίας για τον ίδιο και για το καθεστώς του".

Αν η Βόρεια Κορέα δεν υπόχωρήσει, δήλωσε, «δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταστρέψουμε πλήρως τη Βόρεια Κορέα». «Ο Rocket man βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας του ιδίου και του καθεστώτος του», πρόσθεσε.

O Αμερικανός ηγέτης προειδοποίησε τους εχθρούς των ΗΠΑ ότι ο αμερικανικός στρατός «σύντομα θα είναι ισχυρότερος παρά ποτέ». Καταφέρθηκε κατά της Πιονγκγιάνγκ, κάνοντας λόγο για ένα «διεστραμμένο καθεστώς» και προειδοποιώντας ότι «θα καταστρέψει πλήρως» τη Βόρεια Κορέα εάν δεν κάνει πίσω.

trump un 5

Πηγή: Reuters

Κάλεσε τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών να συνεργαστούν για να απομονώσουν την κυβέρνηση Κιμ μέχρι να σταματήσει την «εχθρική» συμπεριφορά της.

Ένα ηχηρό μουρμουρητό ακούστηκε στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όταν ο Τραμπ διατύπωσε την αυστηρότερη μέχρι τώρα προειδοποίησή του προς τη Βόρεια Κορέα.

trump un 2

Πηγή: Reuters

trump un 3

Πηγή: Reuters

Απαράδεκτη η κατάσταση στη Βενεζουέλα

Παράλληλα, ο Τραμπ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να καθόμαστε στην άκρη και απλά να παρακολουθούμε.

Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί προκειμένου να αναλάβουν «περαιτέρω δράση» εάν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχίζει να επιβάλλει την αυταρχική εξουσία της σε βάρος των πολιτών της.

Επιπλέον αξίωσε την πλήρη αποκατάσταση της δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών στη Βενεζουέλα.

trump un 6

Πηγή: Reuters

trump un 4

Πηγή: Reuters

Όνειδος η συμφωνία με το Ιράν

Η συμφωνία που συνάφθηκε με το Ιράν με επίκεντρο το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι "μία από τις χειρότερες που έχουν ποτέ συμμετάσχει οι ΗΠΑ" και αποτελεί "όνειδος" για την χώρα του, δήλωσε ακόμα ο Τραμπ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

"Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές του δραστηριότητες (...) και δεν μπορούμε να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος" τόνισε, χαρακτηρίζοντας το Ιράν "διεφθαρμένη δημοκρατία".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ