ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτος παπαγάλος έκανε παραγγελία μέσω του Amazon (vid)

Απίστευτος παπαγάλος έκανε παραγγελία μέσω του Amazon (vid)
Twitter/@Sun

Ένας «πολυλογάς» παπαγάλος, κατάφερε με τη βοήθεια του ψηφιακού βοηθού Alexa, να κάνει μια παραγγελία στο Amazon... μιμούμενος τη φωνή της ιδιοκτήτριάς του.

Η Κοριέν Πρετόριους έμεινε έκπληκτη όταν είδε της ήρθε ένα πακέτο που περιείχε κασετίνες για δώρα, αξίας περίπου 11 ευρώ. Δεν θυμόταν όμως να είχε παραγγείλει κάτι...

Και είχε δίκιο. Αφού απέκλεισε τον σύζυγο και τον οκτάχρονο γιο της ως ενδεχόμενους αγοραστές, η 39χρονη Νοτιοαφρικάνα, που κατοικεί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, ανακάλυψε τον ένοχο: ήταν ο Μπάντι, ο ηλικίας 5 ετών παπαγάλος της, από την Γκαμπόν.

Φαίνεται πως, ενώ η ίδια απουσίαζε, το πουλί μιμήθηκε τη φωνή της για να ενεργοποιήσει τη συσκευή και να κάνει την αγορά, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sun που αποκάλυψε την ιστορία. Εκπρόσωπος της Amazon πάντως, όταν γνωστοποιήθηκε το "λάθος" δήλωσε πως τα χρήματα μπορούν να επιστραφούν στην ιδιοκτήτρια.

nintchdbpict000354323414

(Πηγή: Sun)

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν κατάλαβα πως ο Μπάντι είχε κάνει παραγγελία στο Amazon. Έχουμε τη συσκευή εδώ και τέσσερις μήνες και δεν την χρησιμοποιώ παρά για να βάλω μουσική ή να φτιάξω τη λίστα μ' αυτά που πρέπει να κάνω, αλλά ποτέ δεν έχει παραγγείλει κάτι από το διαδίκτυο», αφηγήθηκε η Κοριέν.

Εκτός από τη δυνατότητα να κάνεις παραγγελίες στο Amazon, η Alexa σου δίνει τη δυνατότητα να ανάβεις το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σου, να ελέγχεις το κινητό τηλέφωνο, να ελέγχεις το μετεωρολογικό δελτίο κλπ.

Ο Μπάντι βιντεοσκοπήθηκε από την ιδιοκτήτριά του. Οι εικόνες τον δείχνουν να ενεργοποιεί τη συσκευή φωνάζοντας «Alexa» και να προσθέτει «Ω, χμμμ, μείνε ον-λάιν, Alexa».

Σύμφωνα με την Κοριέν, ο παπαγάλος της είναι «πολύ αστείος»: μιμείται τη γάτα, βρίζει και εύχεται «καληνύχτα» όταν οι ένοικοι του σπιτιού πηγαίνουν για ύπνο το βράδυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ