ΚΟΣΜΟΣ

Άνδρας στην Ιταλία σκότωσε την κόρη της πρώην φίλης του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Άνδρας στην Ιταλία σκότωσε την κόρη της πρώην φίλης του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε
Instagram/iggersfoggia

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Ιταλίας από την δολοφονία μίας 15χρονης που δέχθηκε θανάσιμη σφαίρα στο πρόσωπο από τον 37χρονο πρώην φίλο της μητέρας της ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε κοντά στην πόλη Φότζια της Κάτω Ιταλίας με το άτυχο κορίτσι να χάνει τη μάχη με τη ζωή το πρωί της Πέμπτης, 24ώρες μετά την ενέδρα, εξαιτίας καρδιακής προσβολής.

Η ίδια είχε μεταφερθεί μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο νοσοκομείο και παρά τις συνεχείς προσπάθειες των γιατρών παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση μέχρι την στιγμή που επήλθε το μοιραίο. Το πτώμα του δράστη βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε ερημική περιοχή, έξω από την τοποθεσία Ισκιτέλα της Απουλίας.

Η μητέρα της 15χρονης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε καταγγείλει τον δράστη δυο φορές στην αστυνομία για βίαιη συμπεριφορά, αλλά, όπως αποδεικνύεται, η ίδια και η κόρη της δεν έτυχαν της πρέπουσας προστασίας.

Σημειώνεται πως αυτό αποτελεί ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος γυναικών στην Ιταλία. Για την αντιμετώπισή του φαινομένου αυτού, η πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, ζητά εδώ και αρκετό καιρό πιο αποτελεσματικά μέτρα προστασίας των γυναικών και ουσιαστικότερες εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, με την παιδεία να προάγει πιο δυναμικά την ισότητα και την απόρριψη της βίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ