ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ στον πρώτο επίσημο ρόλο της εκτός ΗΠΑ - Συνάντηση με Τριντό και πρίγκιπα Χάρι

Η Μελάνια Τραμπ στον πρώτο επίσημο ρόλο της εκτός ΗΠΑ - Συνάντηση με Τριντό και πρίγκιπα Χάρι
REUTERS/Jonathan Ernst

Η Μελάνια Τραμπ αναλαμβάνει τον πρώτο μεγάλο της ρόλο ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ καθώς θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας των αθλητών που θα μετάσχουν σε μια διεθνή αθλητική διοργάνωση. Πρόκειται για τους αγώνες Invictus Games που διεξήχθησαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2014, με πρωτοβουλία του πρίγκιπα Χάρι και στους οποίους συμμετέχουν πρώην στρατιωτικοί, άνδρες της ασφάλειας, βετεράνοι... που έχουν τραυματιστεί την ώρα του καθήκοντος ή έχουν μείνει ανάπηροι. 

Η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί στο Τορόντο όπου θα συναντηθεί με τον νεαρό γαλαζοαίματο, τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό και θα παρατηρήσει την υποδοχή περίπου 100 Αμερικανών ηρώων καθώς και την τελετή έναρξης της μεγάλης διοργάνωσης.

«Η απόφασή της να ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας (...) αντικατοπτρίζει τον απόλυτο σεβασμό της Πρώτης Κυρίας για τη σκληρή δουλειά, το θάρρος και τη θυσία του αμερικανικού στρατού», δήλωσε η εκπρόσωπος της Μελάνια, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Σημειώνεται πως περισσότεροι από 550 άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί την ώρα του καθήκοντος, από 17 χώρες αναμένεται να συμμετάσχουν σε 12 αθλήματα.

Ορισμένα από τα αθλήματα περιλαμβάνουν αγώνες κολύμβησης, ποδηλασία, τένις, βόλεϊ... Η τελετή έναρξης είναι σήμερα Σάββατο και η διοργάνωση θα συνεχιστεί με τους αγώνες και μέσα στη βδομάδα.

«Πιστεύει σθεναρά ότι οι άνθρωποι αυτοί και οι οικογένειές τους πρέπει να τιμώνται καθημερινά» συνέχισε η εκπρόσωπος.

Ο ίδια είπε ότι η Μελάνια θαυμάζει απεριόριστα το νόημα που έχουν οι αγώνες αυτοί και την δύναμη που δίνει αυτή η διοργάνωση στους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει τις πατρίδες τους στο έπακρο.

0914 jill biden prince harry michelle obama fort belvoir virginia

REUTERS/File

2015 10 28t181908z1434036615gf20000036539rtrmadp3usa royals

REUTERS/File

Σημειώνεται πως η Μελάνια Τραμπ συνεχίζει ένα έργο που ξεκίνησε την περίοδο της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα. Πέρυσι, οι αγώνες είχαν διοργανωθεί στο Ορλάντο, της Φλόριντα. Τότε τον ρόλο αυτό είχαν αναλάβει η σύζυγος του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και η Μισέλ Ομπάμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ