ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα του προέδρου της Τουρκικής Κοινότητας Γερμανίας στον Ερντογάν: Θα αποφασίσουμε μόνοι μας

Μήνυμα του προέδρου της Τουρκικής Κοινότητας Γερμανίας στον Ερντογάν: Θα αποφασίσουμε μόνοι μας
REUTERS/Darren Ornitz

Μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε τους ομοεθνείς του που ψηφίζουν στη Γερμανία, να μην στηρίξουν τους Χριστιανοδημοκράτες, του Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας Γερμανίας.

«Μπορούμε να αποφασίσουμε μόνοι μας αν και ποιον θέλουμε να ψηφίσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας Γερμανίας Γκιοκάι Σοφούογλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Γερμανία ο κ. Σοφούογλου κάνει ακόμη λόγο για «θεσμικό ρατσισμό» και διακρίσεις σε βάρος των Γερμανών Τούρκων, οι οποίες, όπως λέει, δεν απασχόλησαν τον προεκλογικό αγώνα όσο οι εξελίξεις στην Τουρκία, για τις οποίες οι Γερμανοί Τούρκοι αισθάνονται συχνά πίεση να απολογηθούν στην κοινή γνώμη.

Σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας εκτιμά ότι η Άγκυρα απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ προβλέπει ότι ακόμη και αν η κατάσταση βελτιωθεί, θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι η χώρα να φτάσει στο σημείο που βρισκόταν όταν άνοιξαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ